Haminan talousalueen uutislehti

Perussuomalaiset hakee Haminassa jättipottia

Haminan Perussuomalaiset on avannut oman vaalitoimiston Kauppakulmaan, Iso­ympräkadun ja Fredrikinkadun kulmaan. Toimiston päiväkahveilla ehdokkaista vas. Jari Reinikka, Tero Hankia, Kauko Moilanen, Tapio Haikka ja Janne Nyholm.

Perussuomalaiset lähtee kuntavaaleihin Haminassa menestymistavoittein. Vuoden 2017 kuntavaaleissa puolue ylsi 16,4 %:n äänisaaliiseen, jolla irtosi paikat seitsemälle valtuutetulle.

– Rima on nyt korkeammalla. Tavoittelemme nyt vähintään 25 %:n ääniosuutta, sanoo Perussuomalaisten vaalipäällikkö Janne Nyholm.

Nyholm sanoo, että puolueella on nyt selkeästi vetovoimaa.

– Vaalien ehdokkaiksi haluavat ovat ottaneet meihin yhteyttä ja lähes puolet 30 ehdokkaastamme onkin uusia. Ehdokkaitten määräkin on paisunut viime vaalien 23:sta ja uskon, että vaaleihin mennessä listallamme on jo 40 nimeä, arvioi vaalipäällikkö.

Edelliset kuntavaalit olivat Haminassa sosialidemokraattien juhlaa. 26,3 %:n äänipotti riitti 12 valtuustopaikkaan. Juuri sosialidemokraatit Nyholm nimeääkin Perussuomalaisten kovimmaksi vastustajaksi.

– Kannattajakuntaa valuu meille demareista koko ajan, kun perinteiset demarialueet ovat kääntymässä meille.

Kuntavaaleissa Perussuomalaisilla on kaksi keskeistä teemaa:

– Sotepalvelut on turvattava haminalaisille. Kattava kouluverkko on oltava myös kylissä, koulujen alasajon on loputtava!

Perussuomalaisten ehdokastilanne kuun vaihteessa: Ceder Johanna, Forsström Sami, Haikka Tapio, Hankia Tero, Jaakkola Jani, Jääskeläinen Taneli, Kallio Timo, Kangas Timo, Kerkelä Harri, Kuukka Vesa, Laamanen Jenna, Lammi Atte, Lampinen Juha, Lanki Tapio, Lauttajärvi Seppo, Liikkanen Pia, Malmi Mika, Moilanen Kauko, Muurman Peter, Mäkelä Anna, Nyholm Janne, Paasio Markus, Pakkanen Antti, Palmgren Vesa, Saarainen Mika, Rinne Ari, Reinikka Jari, Tiilikka Urpo, Tykkä Kai ja Uusiheimala Aarre.

Lue lisää aiheesta:

Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli