Haminan talousalueen uutislehti

Poikkeusolot sulkee ravintolat

Suomessa on maanantaista lähtien kolmen viikon ajan poikkeusolot.

Suomessa on maanantaista lähtien kolmen viikon ajan poikkeusolot. Sinä aikana ravintolat suljetaan kolmen viikon ajaksi. Syynä on viime viikkoina huolestuttavaksi levinnyt koronapandemia, jota maan hallitus nyt taltuttaa voimakeinoin.

Hallituksen määräys ei erittele millään lailla eri ravintolatyyppejä, vaan sulku koskee kaikkia alkaen helsinkiläisestä karaokebaarista haminalaiseen huoltoaseman ravintolaan ja kebab-pitseriaan.

Armon saavat vain henkilöstöravintolat, jotka tarjoilevat evästä rajatulle asiakasjoukolle. Noutoruoan eli take awayn myyminen on mahdollista viime kevään sulun lailla.

Ruokaravintolat pitävät hallituksen linjausta yksioikoisena ja huonosti perusteltuna, kun ruuhka-Helsingin ravintolat rinnastetaan ihan kaikkiin ravintoloihin ja maaseudunkin ruokabaareihin.

Ala kokee hallituksen päätöksen hyvin epäoikeudenmukaisena, kun etätyösuositukset ovat jo romahduttaneet kannattavan liiketoiminnan.

Ravintoloiden määräaikainen sulkeminen sinetöitiin eduskunnassa päätöksellä, eikä hallituksen ratkaisua kumota perjantainakaan, jolloin esillä on vain sulun alkamispäivä. Se voi olla jo lauantaita vasten yöllä 6.3. tai sitten maanantaina 8.3.

Ravintoloilla alkaa raadollinen kolmen viikon pudotusleikki siitä, kenellä on vyössään vielä käyttämättömiä reikiä. Ilman valtion tukiaisia kaikki eivät selviä kolmen viikon yli, sillä vuoden päivät kituneen alan yritykset ovat jo syöneet taseestaan mahdollisesti löytyneet joutavat eurot.

Ravintoloitten määräaikainen sulkeminen tietää joka tapauksessa massiivisia lomautuksia, jotka ovat myrkkyä kaikille osapuolille, eikä vähiten matalapalkkaiselle työntekijäpuolelle.

Jaa kirjoitus somessa

Lähetä tai printtaa kirjoitus