Haminan talousalueen uutislehti

Valli-Halli näkyy nyt Haminan pelipaikoilla

Erik Lahti ja Vallihallin 12 m2:n jättitaulu Haminan torin yläkolmiossa.

Valli-Halli Oy on haminalaisten urheiluseurojen vuonna 2007 perustama yritys, jonka tavoitteena oli ison urheiluhallin rakentaminen. Hanke ei kuitenkaan koskaan lähtenyt siivilleen ja viisi vuotta sitten Haminan Palloilijat jäi yksin Valli-Hallin omistajaksi, kun Haminan Pallokissat ja Hamina Pesis jäivät pois.

Valli-Hallin liiketoiminta esittäytyy nyt neljän LED-valotaulun voimin. Jättitaulu on Haminan torilla ja muut torin grillin seinällä, Tervasaaren sillan kupeella ja Disas Fishin tiloissa.

– Tavoitteemme oli luoda tuottavaa yritystoimintaa Valli-Hallin ympärille. Nyt meillä on toistaiseksi neljä LED-valotaulua, joihin myymme mainoksia ja myös vuokraamme tauluja, kertoo HP:n puheenjohtaja Rami Orola.

12 m2:n kokoinen jättitaulu esittäytyi jo viime pesiskaudella Vallikentällä, mutta kätevästi pyörien päällä oleva taulu on siirrettävissä minne tahansa.

– Kokemuksemme valotauluista ovat vain positiivisia. Meillä on nyt käynnissä kolmas liiketoiminnan vuosi ja tulos on taipunut plussalle, kertoo Orola.

– Torin grillin seinällä sijaitsevan taulun olemme vuokranneet Haminan kaupungille. Torin jättitaulu kiinnostanee tällä hetkellä eniten kuntavaalien puolueita ja ehdokkaita.

Sieppari Lahti sai lisätöitä

Valli-Hallin markkinoinnista vastaa HP:n edustuksen pelaaja Erik Lahti. Idea pesäpalloilija Lahden palkkaamisesta tehtävään syntyi viime syksynä, kun HP:n pesäpallojoukkuetta koottiin.

– Erikillä on trade­no­mi­opin­noissaan menossa vaihe, jossa tekemättä on enää työharjoittelu. Tässä on miehellä sekä työ- että harjoittelupaikka! sanoo puheenjohtaja.

22-vuotias Lahti debytoi HP:n oranssissa viime kaudella hienolla menestyksellä. Joukkueen kausi ykköspesiksessä päättyi nousuun superpesikseen ja asiantuntijoiden mukaan Erik Lahti oli sarjan parhaita etukenttäpelaajia!

– Tuli joitakin hyviäkin pelejä mutta jäi toki parannettavaakin, luonehtii Vallikentän yleisönsuosikiksi noussut ”kobrakäsi” kauttaan.

Siepparin tontti on pesisjoukkueissa se, johon on vähiten pyrkijöitä. Pelipaikka vaatii pelaajalta luonnetta, uskallusta ja nopeita refleksejä.

– Onhan se raaka paikka, kun vastustajan mörssärit lyövät palloa 180 km/h nopeudella.

Ensi kauden joukkueessa HP:llä on useampikin etukentälle profiloitunut pelaaja. Erik Lahti pitää kilpailua pelipaikoista pelkästään hyvänä.

– Uusi fysiikkavalmentajamme Mika Järvinen on tuonut harjoitteluumme lisää monipuolisuutta. Tavoitteenamme on päästä huippukuntoon, pysyä kunnossa ja erityisesti pelikunnossa syksyyn asti, arvioi Lahti.

Alkavaa superpesiskesää mies odottaa harjoitelleena ja levollisena:

– Tavoitteeni on pelata  ensi kaudella läpimurtokausi superpesistasolla. Siihen olen harjoitteluni tähdännyt!

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli

Previous slide
Next slide