Haminan talousalueen uutislehti

Veikon Kone sai uudet yrittäjät – kodinkonekauppa jatkuu taas huhtikuussa

Toripörssi/Veikon Koneen liikehuoneisto siirtyi myös uusille omistajille.

Vuodenvaihteessa lopettaneen Haminan Toripörssin/Veikon Koneen tarina jatkuu. Liiketoiminnan jatkajiksi tulee Kotkan Jumalniemessä Veikon Kone -myymälää vetävät Antti Taisto ja Julius Utriainen.

– Haminan Veikon Koneen entinen yrittäjä Kari Salmi teki tämän ratkaisun meille mahdollisimman helpoksi. Teimme kaupat myös liikehuoneistosta ja nöyrin mielin tulemme Haminaan. Toiminnan aloitamme huhtikuun loppupuolella, sanoo Antti Taisto.

Taisto on ollut Kotkan Jumalniemessä kodinkonealan yrittäjänä jo 24 vuotta. Karhunpesän Expert-liike muuttui viime vuosikymmenellä Veikon Koneeksi. Karhunpesässä Taiston kumppanina oli Risto Paasi, joka luopui osuudestaan jokin aika sitten ja Antti Taiston rinnalle tuli Julius Utriainen.

Hamina on Veikon Koneen uusille yrittäjille tuttu paikka ja kaupunki. Kahden toimipisteen läheisyyden Taisto näkee pelkästään myönteisenä.

– Koemme saavamme etua siitä, että meillä on kaksi myymälää näinkin lähekkäin. Haminan myymälästä tulee hieman Jumalniemen myymälää pienempi, mutta nopealla ja joustavalla palvelulla pyrimme hyödyntämään myös synergiaetuja mm. asennuksissa ja logistiikassa.

– Haminan myymälästä päävastuun kantava Julius tuntee alan, sillä hän työskenteli meillä ensin kymmenisen vuotta myyjänä. Olemme rekrytoineet Haminaan myös uutta väkeä neljä henkilöä ja esimerkiksi Toripörssistä tuttu Haminan myymäläpäällikkönä aloittava Mika Lanu on nyt palaamassa vanhoille askelmerkeilleen.

Kun uutinen Haminan Veikon Koneen jatkosta tuli viime viikolla julkisuuteen, Antti Taisto sanoi odottaneensa jännittyneenä haminalaisten reaktioita, kun uudet kauppiaat tulevatkin Kotkasta.

– Oli huojentavaa seurata reaktioita somessa. Facebookiin tuli vuorokaudessa 650 tykkäystä ja 60 kiittävää ja kannustavaa kommenttia. Tästä on helppo vetää työhaalarit päälle ja ryhtyä hommiin.

Moni asia vain naksahti kohdalleen

Haminan Toripörssi/Veikon Koneen edellinen yrittäjä Kari Salmi sanoo, että puitteet uuden yrittäjän löytymiselle olivat lopulta erinomaiset.

– Uusille yrittäjille Veikon Koneen konsepti on tuttu. Meillä täällä Haminassa on huoneisto valmiina teippauksineen ja kalustoineen, tämä oli selkeä win win -tilanne, kun moni asia vain naksahti kohdalleen, arvioi Salmi.

Kahden toimipisteen pyörittämisessä Salmi näkee selkeitä synergiaetuja:

– Kun yrityksen hallinnon paperiliikenne kulkee vain yhden pöydän kautta, vapautuu itse kaupantekoon resursseja. Kaupungin identiteetille toiminnan jatkuminen on tärkeä juttu.

– Veikon Kone on itsenäisten kauppiaiden suomalainen ketju, jolle kauppiaat antavat kasvonsa, sanoo Salmi.

Positiivinen signaali Haminalle

Haminan Yrittäjien puheenjohtaja Nina Nylund toivottaa uudet yrittäjät tervetulleiksi Haminaan.

– Kodinkonekaupan jatkuminen on positiivinen signaali koko kaupungille ja osoitus Haminan vetovoimasta, sanoi Nylund.

– Ala on tiukasti kilpailtua ja menestyäkseen yritykseltä vaaditaan monipuolista palvelua ja osaamista.

– Elinvoimainen kaupunki tarvitsee yrityksiä. Tyhjät liikehuoneistot parhailla paikoilla ovat aina huono signaali kaupungista.

Lue lisää aiheesta:

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli

Lue myös