Haminan talousalueen uutislehti

Youtuben ulkoliikunnan lähettiläät Pyry, Aki ja Ässä

Kerralla purkkiin! Pyry Liikkanen ja Aki Kyyrö kuvasivat joulukuussa kaikki kalenterijaksot. Mukana menossa oli myös ”patikkarakki” Ässä, Kyyrön vuoden ikäinen kultainen noutaja. (Kuvakaappaus Tammikalenteri-videolta)

Tammikuun koronan hiljentämiä päiviä ilahdutti kaupungin liikuntapalveluiden Youtubessa julkaisema Tammikalenteri. Kuukauden jokaisena päivänä esiteltiin jokin Haminan alueen ulkoliikuntapaikka.

Ideaa ehdotti kaupungin osallisuus- ja liikuntakoordinaattori Kirsi Forsell ja sen toteuttivat liikuntaneuvoja Pyry Liikkanen ja liikuntapalveluissa mm. Portimon polkujen infraa viime vuonna kunnostanut Aki Kyyrö. Sekä patikkarakki Ässä, sillä eihän luontoliikuntaohjelma olisi mitään ilman koiraa.

– Joulukalentereita tekee kaikki. Liikuntapalveluissa mietittiin, miten parhaiten tuotaisiin esille hienoja ulkoliikuntakohteita eri puolilta Haminaa. Tavoitteena oli tarjota tietoa ja vinkkejä rennolla otteella, Pyry Liikkanen kertoo.

– Ehkä kalentereita kuvataan joskus vielä lisää. Kertomisen arvoisia kohteita löytyy, ja projektina tämä oli yksi hauskimmista, mitä olen tehnyt. Riikka Koskimies kaupungin viestinnästä oli loistava apu mm. editointia opetellessa.

Kalenterin jaksot löytyvät Youtubesta. Esittelyssä on liikuntapaikkoja niin keskustasta kuin kyliltä. Mukaan mahtuvat myös jaksot digiapuvälineistä sekä varuste- ja ruokakorneri.

– Retkiliikunta on lisääntynyt todella paljon. Esimerkiksi Portimon poluilla on paljon kulkijoita, sanoo luontorestonomiksi valmistunut Aki Kyyrö.

– Kun viime kesänä kuljin reiteillä kunnostus- ja rakennustöissä, törmäsin usein myös ulkopaikkakuntalaisiin retkeilijöihin. Luontoliikuntakohteet ja niiden palvelut lisäävät hyvinvointia ja paikkakunnan vetovoimaisuutta asukkaiden lisäksi myös matkailijoiden silmissä.

Tietoja Haminan ulkoliikuntapaikoista, retkeilyreiteistä ja niiden palveluista löytyy netistä kaupungin sivujen lisäksi valtakunnallisesta liikuntapaikkaoppaasta lipas.fi sekä Metsähallituksen retkikartta.fi-verkkopalvelusta sekä Karttaselain-palvelusta.

INFO

Maanantaista perjantaihin on tarjolla ulkoliikuntaa vaihdellen eri paikoissa ympäri kaupunkia.

Kaupungin ohjatut ulkoliikuntaryhmät ja tapahtumat löytyvät kaupungin nettisivuilta: www.hamina.fi/asukkaalle/hyvinvointi-ja-osallisuus/kylat-lentoon/

Tietoa saa myös puhelimitse liikuntaneuvojilta Pyry Liikkanen p. 040 199 1779 ja Mika Soidinsalo p. 040 5088 238

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli

Previous slide
Next slide