Haminan talousalueen uutislehti

Esteettömyys ja hyvä palvelu kivijalkaliikkeen valtteja

Hallin Parturi käyttää vain kotimaisia aineita työssään. Settiin kuuluvat Ole hyvä, Cutrin ja SIM, kertoo Sirke Lääti.

Kivijalkaliikekin voi pärjätä Haminassa koronapandemian aikana, mutta vyö on pidettävä tiukalla. Näin sanoo parturi-kampaamoyrittäjä Sirke Lääti, jonka yritys Hallin Parturiliike on toiminut samassa paikassa  perustamisestaan vuodesta 1931 alkaen.

– Tällaista aikaa ei ole ennen ollut. Hiljaisuus iski, kun koronarajoitukset kaatuivat päälle vuosi sitten, kertoo Lääti.

– Asiakkaista vanhimmat jäivät heti pois, mutta osa on jo palannut. Sen huomaa, että rokotekin taitaa jo toimia.

Hallin Parturi aloitti 1931 vanhassa Haminan kauppahallissa. Nyt toiminta jatkuu samoilla jalansijoilla Satamakatu 11:ssä. Hallin Parturi avataan arkisin klo 8.

Hallin Parturin ensimmäinen yrittäjä oli Otto Tuunainen. Häntä seurasivat Alli Thurman ja Inkeri Metsälä. Vuodesta 1999 paikkaa on emännöinyt Sirke Lääti.

– Me emme joutuneet lomautuksiin. Kun asiakkaita viime keväänä oli piinallisen vähän, sovimme, että kaikki lomat ja vapaapäivät pidetään ensin. Se riitti, kun asiakasvirrat palasivat jälleen kesällä.

– Pienen TE-keskuksen tuen saimme viime keväänä, mutta toiseen tukeen ei liikevaihtomme pudotus riittänyt.

Hallin Parturissa on omistajan ohella kaksi työntekijää. Oili valmistuu ja saa ammattipätevyyden ensi kuussa, Raisa on työskennellyt Hallin Parturissa jo kolme vuotta. Tiimin neljäs lenkki Siiri keskittyy kotioloissa vastasyntyneiden kaksosten hoitamiseen.

– Kivijalkaliikkeen palvelut kelpaavat Haminassa. Kiistaton etumme on siinä, että meillä ei ole ajanvarauksia, se sopii etenkin miesasiakkaille. Tasokas palvelu ja esteetön sijaintimme tukevat myös toimintaamme.

– Meillä on hyvä tiimi, pystymme sopimaan työvuoromme tarpeittemme mukaan. Ja yrittäjällehän aina tulee se suurin tuntikuorma, nauraa Sirke Lääti.

Lue lisää aiheesta:

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli