Haminan talousalueen uutislehti

Aleksi Leppä ei yltänyt olympiapaikkaan

Suomalaiset Aleksi Leppä ja Juho Kurki Intian tunnelmissa.

Haminan Ampumaseuran Aleksi Leppä jäi yhden pykälän olympiapaikasta. Intiassa ammutussa karsinnassa Lepän piti lyödä Tanskan Steffen Olsen, jolloin paikka Tokioon olisi auennut, mutta Leppä läi tanskalaisen selän taakse.  

Kolmanneksi Intiassa maailmancupin kilpailussa sijoittunut Olsen nousi maailmanlistalla sellaisten ampujien kärkeen, joilla ei ollut olympiapaikkaa. Leppä pääsee vielä yrittämään olympiapaikkaa EM-kisoissa Osijekissa.

Ensimmäisen kerran maailmancupin finaalissa ampunut haminalainen selviytyi urakastaan hienosti. Kilpailussa seitsemänneksi sijoittui toinen suomalainen Juha Kurki. 

Leppä sijoittui tiistain peruskilpailussa kolmanneksi, kun hän tähtäsi 1167 pistettä (polvi 387, makuu 391, pysty 389). Kurjen tulos oli 1165 (394+391+380), jolla hän sijoittui kuudenneksi. Kurjen polviasennon tulos oli kilpailun paras. 

Delhin maailmancupissa ei jaettu olympiamaapaikkoja, vaan maailmancupin pisteitä, joiden perusteella voi saavuttaa paikan Tokioon. Neljältä Delhin-finalistilta puuttui olympiapaikka – Kurjen ja Lepän lisäksi Sveitsin Jan Lochbihleriltä ja Tanskan Steffen Olsenilta.

Maapaikka ratkaistiin näiden neljän välillä, koska Intian maakiintiö oli jo täynnä, ja Unkarin Istvan Penillä oli paikka jo saavutettuna. 

Historiallinen suomalaisfinaali käynnistyi polviammunnalla komeassa New Delhin finaalihallissa. Polviasennon jälkeen Leppä oli kolmantena 153.3 ja Kurki viidentenä 152.4. Pahin uhka, Sveitsin Jan Lohbihler oli kaksi pistettä takana, mutta Tanskan Steffen Olsen 1,6 pistettä Lepän edellä.   

Makuuammunta alkoi dramaattisesti. Lepän viimeinen koelaukaus näytti olevan 7.0, jolloin Leppä valitti asiasta ja jury siirsi hänet varapaikalle. Ensimmäisen makuusarjan jälkeen Olsen siirtyi kärkeen ja Leppä putosi neljänneksi kahden ysin takia. Kurki piti viidennen paikan.  

Makuun jälkeen Olsen johti 311.4, kakkosena Intian Tomar 310.5. Polven heikosti ampunut Istvan Peni nousi kolmanneksi 309.0. Heikon makuun ampunut Leppä putosi kuudenneksi 307.2 tuloksellaan. Kurki putosi seitsemänneksi ollen 1.1 pistettä Lepän takana.  

TV-kuvan perusteella näytti siltä, ettei Aleksi hermostunut tauluepisodista lainkaan. Useasti urheilijalla menee pasmat sekaisin tuollaisesta. Olen erittäin tyytyväinen Aleksin suoritukseen ja uskon, että tämä antaa lisävoimia EM-kisoihin, kertoi Aleksin valmentajaisä Marko Leppä 

Pystyammunta näytti olevan kaikille vaikeaa. Hyvänä pystyampujana tunnettu Leppä nousi neljänneksi ja Kurki pysyi seitsemäntenä ensimmäisen pystysarjan jälkeen.  

Toisen pystysarjan jälkeen Olsen putosi kakkoseksi Intialaisen Aiswary Tomarin siirryttyä kärkeen. Haminalainen jatkoi neljäntenä.  

Polvi kulki tänään hyvin. Oli helppo ampua vaikka jännittikin aika paljon. Olin tyytyväinen polveen. Makuulla oli haasteita.  

Kokeet meni huonosti ja jouduin vaihtamaan paikkaa, kun taululaite ei toiminut. Ehdin saada parissa minuutissa aseen kohdalleen, mutta ei ollut oikein varmuutta ja asento oli tuntui vähän väkisin väännetyltä. Lepän pysty oli aika perusammuntaa, sarjaan tuli yksi huono laukaus.  

Olen todella tyytyväinen kokonaisuuteen. Sain ammuttua tasaisesti. Tänään ei ollut kyllä mahkuja taistella mitaleista. Kärki ampui vaan todella kovaa ja jäin makuussa jälkeen. Olen kuitenkin todella tyytyväinen omaan suoritukseeni, kertoi Aleksi Leppä.  

Miesten 50m pienoiskivääri 3×40 ls, finaali: 1) Aishway Tomar Intia 462,5, 2) Istvan Peni Unkari 461,6, 3) Steffen Olsen Tanska 450,9, 4) Aleksi Leppä Suomi 435,5, 5) Jan Lochbilder Sveitsi 424,0, 6) Sanjeev Ranput Intia 413,3, 7) Juho Kurki Suomi 400,9, 8) Niraj Kumar Intia 400,3. 

Lue lisää aiheesta:

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli