Haminan talousalueen uutislehti

Haminan Palloilijain avausvastustajaksi saapuu Siilinjärvi

Haminan pesäpallopyhättö Vallikenttä heräili vielä aprillipäivänä kohti kesää.

Superpesiskauden alku siirtyy. Ensimmäiset ottelut pelataan 28. toukokuuta, jolloin Haminan Vallikentälle HP:n vieraaksi saapuu Siilinjärvi.

Pesäpalloliitto on tehnyt päätöksen siirtää superpesiskauden alkua kolmella viikolla. Miesten ja naisten Superpesiksen avausottelut pelataan toukokuun viimeisenä viikonloppuna. Suunnitellut runkosarjan ottelumäärät ja pudotuspelien rakenne pysyvät ennallaan.

Samassa hengessä on puhuttu myös miesten ja naisten ykköspesiksen aloittamisen aikataulusta.

– Sarjakauden aloituksen hallittu siirto on tähän paikkaan paras ratkaisu. Siirto ei vaikuta pelattavien pelien määrään, ohjelmaa on vain tiivistettävä, sanoo Haminan Palloilijain toiminnanjohtaja Marko Hovi.

Vaikka koronapandemian valtakunnallinen kasvu on toistaiseksi tasaantunut, tartuntoja todetaan edelleen hyvin runsaasti. Suomen hallitus päättikin esityksessään eduskunnalle liikkumisvapauden ja lähikontaktien väliaikaisesta rajoittamisen jatkamisesta.

– Toukokuun tilannetta ei kukaan pysty vielä tarkoin ennustamaan, mahdollisuus ainakin katsomorajoituksiin on olemassa. Pesäpalloliikkeessä on ajatuksena, ettei varsinkaan tyhjille katsomoille pelaaminen tule taloustilanteen kannalta kysymykseen, Pesäpalloliiton toiminnanjohtaja Petri Pitkäranta huomauttaa.

Pesäpalloliitto ja seurat haluavat toimia vastuullisesti huomioiden ottelutapahtumissa kaikki otteluiden toimijat sekä yleisön ja yhteistyökumppanit.

Pesäpalloliitto seuraa jatkossakin tarkoin epidemian tilannekuvan kehittymistä ja viranomaisten tiedotusta. Siirrettyjen otteluiden pelipäivät julkaistaan 6.5.

– Superpesiksen runkosarjat pitenevät päättyviksi miesten osalta 24.8. ja naisten osalta 22.8. Pääsääntöisesti otteluohjelma pysyy muuttumattomana, mutta 7.-27.5. pelattaviksi tarkoitetut ottelut siirretään runkosarjan loppuun ja otteluohjelman sisälle, Pesäpalloliiton kilpailupäällikkö Timo Lamminen kertoo.

– Seuraamme huhtikuun ajan myös muun muassa muita kesän tapahtumien toteutuspäätöksiä ja pyrimme saamaan siirrettäville otteluille parhaat mahdolliset päivät käyttöön.

Lue lisää aiheesta:

TATTOO jättijako 6.5.-toistaiseksi
Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli