Haminan talousalueen uutislehti

Hamina camping ei ole uinunut talvikuukausina

Hamina camping Pitkienhiekkojen ydintiimi vas. Seppo ja Natalja Karvinen sekä Marita Snellman.

Hamina camping Pitkäthiekat valmistautuu hyvää vauhtia tulevaan kesäsesonkiin. Erilaiset kunnostustyöt ovat olleet käynnissä koko talven.

Hamina camping Pitkienhiekkojen toimitusjohtaja on Marita Snellman. Tiimiin kuuluvat myös Maritan isä Seppo Karvinen ja hänen puolisonsa Natalja.

– Kun myöhästyimme vuosi sitten tarjouksemme kanssa, nyt olimme ajoissa. Meillä on nyt 10 vuoden sopimus alueen omistavan Haminan kaupungin kanssa, sanoo Marita.

Toimitusjohtaja Maritalla on vahva matkailualan koulutus, Seppo puolestaan on työskennellyt eri lomakeskuksissa vuosia aikaisemminkin.

– Työt Pitkienhiekkojen kehittämisessä ovat käynnissä. Maastoa raivattu ja puita poistettu. Kaupungin kanssa palaveeraamme mökkien ja muiden rakenteiden sijoittumisesta, ja selvitämme, vaaditaanko myös kaavallisia muutoksia, avaa Seppo.

– Vaunualueelle vedetään uudet sähkölinjat ja vaunupaikoilla on oltava lakiin perustuvat etäisyydet naapurivaunuun.

Entiseen reception-rakennukseen uudet omistajat puhaltavan uutta henkeä:

– Siitä kaavailemme remontoituna kioskia, sijaintikin on oivallisesti aivan lasten leikkikentän vieressä, kertoo Marita

Talvikuukaudet Pitkienhiekkojen isännät ovat käyttäneet rakennuskannan kunnostukseen. 10 leirintämökin uudistamiseen ovat sisältyneet mm. vuodepatjojen uusimiset. Mökit on varustettu myös uusilla mikroaaltouuneilla ja jääkaapeilla. Mökkien sisäpinnat on maalattu ja fiksattu muutenkin uusia asiakkaita varten.

– Meillä on vahva usko Pitkienhiekkojen uuteen nousuun, mutta työtä se vaatii. Innostus on taatusti tallella!

Marita esittelee vastakunnostetun retkeilymökin uusittua varustusta.

Hamina camping Pitkillähiekoilla on yksi ongelma, joka tunnustetaan:

– Emme ole löytäneet tänne kokkia, ilman kokkia emme saa ruokapalvelua toimimaan. Etsintä jatkuu, perinteiset keinot ovat toistaiseksi tuoneet vesiperän. Meillä on ravintolatason keittiö laitteineen, puuttuu vain se ammattilainen, miettii Marita.

Pts-suunnittelussa Seppo näkee toisenkin puutteen:

– Olemme merenrantapaikka mutta meillä ei ole lainkaan laituria. Yhteistyössä Haminan kaupungin kanssa pyrimme ratkaiseman myös laituriongelman.

Kaupungin omien hankkeiden työmaavastaava Sami Kahila kiittelee Pitkienhiekkojen vuokralaisten sitoutumista paikan kehittämiseen.

– Osa vanhoista rakennuksista puretaan mutta uutta tulee tilalle. Rannan pikkusaunan tarpeet meillä on jo valmiina, mutta maaliskuun lopun pakkasjakso lopetti ne kiireet. Toukokuun aikana saunaan pääsee jo kylpemään, lupaa Kahila.

Jos ovat vuokralaiset tosissaan, niin on kaupunkikin. Perjantaina Pitkienhiekkojen valtaväylällä möyrysi kaupungin tiekarhu, joka levitti uutta soraa huoltoa kaivanneelle tielle.

Marita Snellman odottaa tulevaa kesää innolla:

– Varauskirja näyttää jo hyvältä, mutta paljon on vielä tekemistä ennen kesäkauden alkamista, arvioi Marita.

– Viime kesä näytti jo hyvältä, kun kotimaanmatkailu pääsi vauhtiin. Tietenkin odotamme asiakkaita myös itärajan takaa, mutta edellyttää koronan taltuttamista myös Venäjällä, pohti Seppo.

Vanhan rantasaunan rinnalle tulee vielä toukokuun aikana pikkusauna, puretun pikkusaunan sijoille, sanoo Seppo Karvinen.

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli

Previous slide
Next slide

Lue myös