Haminan talousalueen uutislehti

Ravintoloilla alkoi viimeinen kituviikko

Lounasmyyntiä suoraan autoon! Viime keväänä opeteltu malli toimi Itäväylän Bensiksessä luontevasti. Luukusta eväspakettia ojentelee Hanna Maaskola.

Hallitus helpottaa ravintoloitten piinaa mutta jättää samalla ravintolat löysään hirteen. Kun ravintoloitten ja kahviloitten ovia päästään jälleen avaamaan ensi maanantaina 19.4., rajoitukset iskevät vastaan kulman takana. Siellä odottavat asiakasmäärä- ja aukioloaikarajoitukset.

Pahimpaan paikkaan joutuvat alkoravintolat eli ravintolat, joissa alkoholi on keskeinen osa myyntiä. Näitä ovat baarit ja yökerhot.

Alustavissa suunnitelmissa on ollut tarjoilun salliminen klo 17 saakka eli valomerkki olisi klo 17. Tyhjä ravintolan tulisi olla viimeistään klo 18.

– Viime keväällä meillä oli 10 viikon sulku, nyt täyttyy kuuden viikon sulku. Täyssulku tarkoittaa sitä, ovet ovat olleen kokonaan suljettuina ja myynti täysi nolla, sanoo haminalaisen ravintola Hallinkulman isäntä Markku Porkka.

Lounashuone Kerhon noutolounaan tarjouksia trimmaamassa Reetta Tuominen.

Porkka arvioi, että jos joku yrittäjä selvitti viime vuoden sulut taseeseensa säästyneillä euroilla, nyt ovat eurot lopussa kaikkialla.

– Nyt on mentävä koronan ehdoilla. Toivottavasti meille löytyvät järkevät aukiolorajoitukset. Siihen olen valmistautunut, että asiakasmäärät täytyy pudottaa puoleen, arvioi Porkka.

Ruokaravintoloille on luvassa helpompaa. Noutolounaiden myynnistä voidaan luopua, kun ravintola voi ottaa sisään jälleen lounasvieraita.

– Uusi määräys tuo helpotusta lounasravintoloille. Baarien ja yöravintoloiden asemaa se sensijaan kurjistaa, sanoo Aki Porkka haminalaisesta Lounashuone Kerhosta.

– Kuuden viikon ajan olemme kestäneet tätä poikkeusaikaa. Olemme pitäneet päätä pinnalla pelkkien noutolounaiden varassa.

Sanna Rasa ravintola Itäväylän Bensiksestä sanoo, että viime kevät opetti selviytymään hankalista paikoista.

– Silloin oivalsimme, että meillä on ravintolamme keittiön seinässä grillimyyntiluukku, jonne sitten ohjasimme noutolounasasiakkaamme. Se toimi viime keväänä ja se toimi myös nyt, sanoo Rasa.

Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli