Haminan talousalueen uutislehti

Voisiko tämä olla jo ohi?

En jaksa. En jaksa sitä, ettei melkein mihinkään voi mennä.

En jaksa. En jaksa sitä, ettei melkein mihinkään voi mennä. En jaksa sitä, että ketään ei voi tavata kuin ruudun välityksellä. En jaksa, että aina maskin kanssa kylmällä menee silmälasit huuruun. En jaksa, että töitä on vaikeampi saada. En jaksa, en jaksa, en jaksa!

En jaksa, että koronapandemia on vieläkin, ja se tuntuu vain pahenevan. Tai no onhan se välillä helpottanut, mutta jojolaihduttamisen lailla tartuntaluvut pomppivat ylös ja alas, eikä normaaliin elämään pääsyä näy varmuudella.

Toivoisin niin, että koko korona olisi jo ohi, ja että kaikki olisi helpompaa, kivempaa ja normaalia. Haluaisin päästä ensimmäistä kertaa yliopiston luennolle, joka ei tule ruudun välityksellä olohuoneeseeni, sellaiseen siis, jossa yli sata ihmistä istuisi luentosalissa kirjoitellen muistiinpanoja tiuhaan tahtiin.

Ei tämä ensimmäinen yliopistovuoteni ole tuntunut yhtään oikealta opiskelulta, eikä mikään tieto tunnu jäävän päähän, kun vain tuijottaa pientä läppärin ruutua. Pelkään, ettei tämä korona tästä hellitä opiskeluaikanani yhtään, jolloin en pääse koskaan kokemaan, mitä se oikea opiskelijaelämä on.

Ne kerrat, kun olen käynyt yliopistolla, on laskettavissa yhden käden sormilla, enkä haluaisi, että asia jäisi näin. Haluaisin myös tavata ihmisiä. Siis ihan oikeasti tavata, enkä vain soittaa videopuheluja.

Haluaisin tavata kunnolla isovanhempani, en maskin ja turvavälin kanssa.

En ole kunnolla edes tutustunut kanssaopiskelijoihini, sillä ei ole ollut mahdollisuuksia tutustua kehenkään kaiken ollessa etänä.

Pelottaa heidän puolesta, jotka ovat muuttaneet opiskelujen perässä oudolle opiskelupaikkakunnalle, jossa ei tunne ketään, eikä olisi viiden vuoden opiskelujen aikana mahdollisuutta tutustua muuhun kuin makuuhuoneen seinään.

En tiedä ketään kenelle korona-aika olisi helppoa. Ei kenties ole töitä, eikä mahdollisuutta sosiaalisiin suhteisiin, puhumattakaan itse taudin tuomista haitoista ja sen pelosta.

Ne, joille tämä aika tuntuu olevan helppoa, ovat heitä, jotka järjestävät kotibileitä tai vuoraavat hattunsa foliolla päivitellen facebookkiin, että korona on hallituksen salajuoni. He ovat henkilöitä, jotka eivät välitä tippaakaan koronasta. He ovat niitä, jotka sitä virusta todennäköisimmin toisiin levittävät ja se ärsyttää aivan suunnattomasti.

Jaa kirjoitus somessa

Lähetä tai printtaa kirjoitus

Previous slide
Next slide