Haminan talousalueen uutislehti

Korona piinaa tapahtumajärjestäjiä

Koronan kuristusote näyttää helpottavan tartuntojen määrän laskiessa. Tuo tunne on kuitenkin pettävä, sillä korona on yhä vahvasti keskuudessamme.

Koronan kuristusote näyttää helpottavan tartuntojen määrän laskiessa. Tuo tunne on kuitenkin pettävä, sillä korona on yhä vahvasti keskuudessamme. Viruksen olemassaoloa kukaan ei näe, mutta täällä se on.

Viime kesänä näytti jo siltä, että koronan toinen aalto olisi tukehtumassa. Ei tukehtunut, vaan se tuli väkevänä koko maahan ja vuodenvaihteen jälkeen hallitus pohti vakavasti jo liikkumisrajoituksia. Niistä luovuttiin, kun päädyttiin muihin rajoitustoimiin.

Tulevan kesän suuret yleisötapahtumat ovat viime kesän lailla koronan puristuksessa. Ainakin Provinssirock, Ruisrock ja Suviseurat jäävät pitämättä. Lopullisia ratkaisuja odotetaan myös Haminan Tattoolta ja Meripäiviltä.

Pandemian roihahtaminen uuteen aaltoon on jatkuvana vaaratekijänä. Sitä ei voi väheksyä eikä ylenkatsoa, koska rokotustahtikin on ollut selkeästi suunniteltua hitaampaa. Laumasuojan rokotukset antavat vasta, kun kansalaisista 70 % on rokotettu, mutta eilen tiistaina kattavuus oli vasta 23,7:ssä.

Oikea tapa suhtautua koronaan on noudattaa edelleen terveysviranomaisten ohjeita. Ohjeiden kertaaminen on tarpeellista vain senvuoksi, että läheskään kaikki eivät ohjeita noudata.

Pese kädet! Yski hihaan, käytä kasvomaskia liikkuessasi paikoissa, joissa on muitakin ihmisiä! Myös kokoontumisrajoitukset ovat edelleen voimassa.

Koronarajoitukset ovat iskeneet kipeimmin ravintola-alaan. Kuuden viikon sulku on ajanut ravintolat ja kahvilat massiiviseen ahdinkoon.

Vaikka sulkua on nyt helpotettu, siitä ei alalla osata riemuita, sillä esimerkiksi aukioloaikojen rajoitukset ovat raastavia. Parhaat myyntitunnit jäävät haaveiksi eivätkä kaikki iltaravintolat edes avaa oviaan.

Rajoitusten helpottamisessa kansalaiset ovat keskeisessä roolissa: omalla toiminnallamme pystymme vaikuttamaan tartuntojen vähenemiseen ja siihen pohjautuvat myös viranomaisten ratkaisut rajoitusten keventämisessä.

Jaa kirjoitus somessa

Lähetä tai printtaa kirjoitus