Haminan talousalueen uutislehti

Keskusta luottaa yhteistyön voimaan

Ritva-Leena Pousille torimiljöö on tuttu pelikenttä, sillä viikonloppuisin hän myy Veljekset Pousin tilan tuotteita Karhulan torilla.

Ritva-Leena Pousi on ottanut ensimmäisellä valtuustokaudellaan vahvan roolin Keskustan valtuustoryhmässä, jonka varapuheenjohtajana hän sai paikan myös kaupunginhallituksessa.

– Vaikka valtakunnalliset ennusteet näyttävätkin Keskustalle alavirettä, täällä maaseutukaupungissa Keskustalla on edelleen vankka kannattajakuntansa. Avoimin ja päättäväisin mielin meillä lähdetään vaaleihin, sanoo lastenhoitaja Pou­si, joka työskentelee Kannujärven päiväkodissa.

Keskusta on perinteisesti ollut Haminassa yhtistyökykyinen, -haluinen ja -tahtoinen puolue. Näissä kuntavaaleissa puolueella on kuitenkin erityisiä haasteita, kun neljä nykyisen valtuuston jäsentä ei ole enää ehdolla uuteen valtuustoon.

– Konkareitten myötä ryhmästämme katoaa valtavasti osaamista, mutta tasoa on toki tarjolla nykyisessäkin ehdokaskaartissa.

Keskustan ehdokaslistalla on 13 nimeä, kun edellisissä kuntavaaleissa ehdokkaita oli 25. Puolueilla on vielä mahdollisuus täydentää ehdokaslistojaan 4.5. saakka.

– Konkreettisen vaalityön tekemisessä kaikilla puolueilla on ollut samoja ongelmia. Koronan vuoksi äänestäjien kohtaaminen vaalitoreilla on ollut mahdotonta. Näissä vaaleissa vaalityö saa uusia muotoja ja äänestäjä on kohdattava esimerkiksi somessa. Vahva someosaaminen on näissä vaaleissa suuressa roolissa.

Elinkeinopolitiikan kehittäminen on ollut Haminan Keskustalle aina keskeinen tavoite. Puolueessa nostetaankin paikalliset yritykset palveluineen Haminan keskeiseksi vetovoimatekijäksi. Yritysten merkityksen on korona selkeästi osoittanut.

– Kilpailukyvyn kannalta elinkeinopolitiikkaan panostaminen on tärkeää. Satamasidonnainen teollisuus on selkeässä nosteessa. Meidän on pystyttävä tarjoamaan yrityksille tontteja ja muita palveluja ja senvuoksi meillä tulee olla myös kaavalliset valmiudet kunnossa, arvioi Pousi.

– Jollei ole tonttitarjontaa, yrityksiä kiinnostaa harvoin jäädä odottamaan pitkää kaavoitusprosessia. Kaavoittamisessa tulee olla aina vuosia etukenossa. Kilpailukykyinen on oltava.

Haminan kaupungin talous on kunnossa. Viime vuodelta syntynyt ylijäämä on Ritva-Leena Pousin mukaan hyvään tarpeeseen tulevina vuosina, kun valtio joutuu koronalaskujen maksamisessa kuitenkin tiukkaamaan rahahanojaan.

– Maaseudun näemme Haminankin voimavarana, sillä taajamissakin eletään vahvasti. Korona on ajanut meidät kehittämään etätyömahdollisuuksia ja nyt työelämässä voi menestyä, vaikka asuukin maalla.

Kevään 2017 kuntavaaleissa Keskusta sai Haminassa 18,7 % äänistä. Se riitti kahdeksaan valtuustopaikkaan.

– Samaan tulokseen on mahdollisuuksia näissäkin vaaleissa. Valtuustotyö ei ole vain yhden eikä kahden puolueen työtä. Kaupungin tasapainoinen ja monipuolinen kehittäminen edellyttää yhteistyötä yli puoluerajojen ja siihen me olemme valmiita, sanoo Ritva-Leena Pousi.

Keskustan ehdokkaat kuntavaaleissa:

Milja Ahola, yrittäjä; Nuppu Forsman, yrittäjä; Anne Hammarberg, diakonissa; Ritva Hauhia, perushoitaja, eläkeläinen; Hannah Honkanen, nuorisotyönohjaaja, toiminnanjohtaja; Jaakko Hämeenniemi, palomestari; Pasi Jokela, opistoupseeri; Manne Kauta, yrittäjä; Vesa Koskiaho, erityisopettaja; Päivi Koskinen, myyjä; Sauli Ojala, metsäkoneenkuljettaja; Heikki Posti-Ahokas, maanviljelijä; Ritva-Leena Pousi, lastenhoitaja, erityisohjaaja.

Lue lisää aiheesta:

Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli