Haminan talousalueen uutislehti

Tervasaari viritetty kohti kesää

Kesän lähestyessä Haminan iltaelämän painopiste hivuttautuu kohti Tervasaarta, jonka kolme ravintolaa ovat virittäytyneet jo vapuksi kevään tunnelmiin.

Ravintola Tullimakasiini on omanlaisensa, merenkulun historiaa tihkuva viihdepaikka. Taverna Tervanaru sekä Rampsi Kitchen & Lounge panostavat myös ruokaan.

Tervanarussa on talven aikana toteutettu laajat remontit. Terassia on viritetty nykyaikaisemmaksi infralämmittimineen. Erityistä on laaja terassi, joka on myös valmis vastaanottamaan vieraansa.

Rampsi Kitchen & Lounge jatkaa perinteisen Kahvila Aallokon perinteitä, vaikka paljoa ei Aallokosta jäljellä olekaan. Rampsin palveluissa korostuu monipuolisuus. Tasokkaan keittiön ohella myös uudistuneet saunat terasseineen ovat tarjoilualuetta. Veneilijöitä puolestaan palvelee Rampsin veneasema.

Haminan kaupunki on panostanut väkevästi Tervasaaren alueen kehittämiseen. Ensimmäinen vaihe Tervasaaren lahonneen laiturin uudistamisesta toteutettiin jo viime vuonna ja keskikesään mennessä on valmistumassa toinen vaihe.

Tervasaaren helmeksi kypsyy muutamassa vuodessa Oolanninpuisto, jonka rakentaminen aloitettiin jo 2017. Virallisesti puisto valmistuu vihkiäiskuntoon heinäkuussa, mutta ihan kukkeimmillaan puisto ei vielä tulevana kesänä ole. Puiston ensimmäiset puut – kaikkiaan 100 lajiketta – istutettiin syksyllä 2019, mutta kasvaakseen puiden mittaan niille on annettava vielä aikaa. Aikaa tarvitsevat myös puiston laajat viherkentät luonnonkukkineen.

Rakenteellisesti puisto on kuitenkin valmis. 800 graniittilohkareesta rakennetut linnamaiset seinät, puiston korkeimpaan kohtaan rakentuva näköalatasanne sekä rantaan sijoittuva Oolanninlampi ovat puiston peruselementtejä. Lähivuosina puisto laajenee edustan pikkusaariin Jänikseen ja Voihelliin.

Tervasaari ei ole vain monipuolisen ravintolatarjonnan varassa. Korkeimmalle kohoava Oolanninpuisto kruunaa Tervasaaren Haminan vetovoimaisimmaksi alueeksi, joka tarjoaa uusia elämyksiä kaikille.

Jaa kirjoitus somessa

Lähetä tai printtaa kirjoitus

Previous slide
Next slide