Haminan talousalueen uutislehti

Kuntoiluun energiaa uuden laavun eväistä

Vehkjärven rannalla vietettiin pienimuotoista ulkoilun juhlaa, kun grillimakkaraa tarjottiin vastavalmistuneessa laavussa. Laavu nousi kolmen tahon yhteistyönä:

– Vehkalahden Veikkojen aktiivit vastasivat laavun kokoamisesta, rahoitus tuli Haminan Energialta ja tontin antoi Haminan kaupunki, kertoi Arto Tilli, yksi VeVen aktiiveista.

Energian lahjoitus pohjaa pitkän ajan kumppanuuteen urheiluseuran kanssa:

– Olemme olleet käytännön apuna energiayhtiön Virrat kaakkoon -tapahtuman järjestelyissä. Kun Haminan Energiassa pohdittiin tapaa, jolla se voisi meitä hyvittää, ehdotimme laavun rakentamista kaikkien ulkoilijoitten tarpeisiin.

Energialaavu sijaitsee Myllykylän entisen vanhainkodin lähettyvillä Vehkjärven rannassa. Laavu tukee sijainnillaan myös Horessootin kuntopolkua.

– Laavulla on oivallinen paikka täällä ulkoilureittien lähellä, sillä Vehkajoen toista rantaa myötäilee Portimon Polkujen reitti. On järjestelykysymys rakentaa Portimolta yhteys myös tänne joen toiselle puolelle, jatkoi Tilli.

Haminan Energian toimitusjohtaja Markku Tommiska puri grillimakkaraa hymyssä suin:

– Liikkuminen maastossa lisääntyy. Kuntopyöräilyllä on harrastajansa, samoin polkujuoksulla. On mukavaa, että voimme olla tässä positiivisella tavalla esillä, arvioi Tommiska.

Laavun valmistumista oli juhlistamassa myös kaupunginjohtaja Hannu Muhonen, joka kiitti vuolaasti Vehkalahden Veikkojen talkooväkeä.

– Tämä on oivallinen jatke myös Vehkjärven kunnostushankkeelle. Koronan kiistaton hyvä puoli lienee se, että kansalaiset ovat nyt löytäneet lähiseudun luonnon ja siellä tarjollaolevat palvelut, sanoi Muhonen.

Energialaavun valmistumista juhlistamassa kaupunginjohtaja Hannu Muhonen (vas.), VeVen Arto Tilli sekä Haminan Energian toimitusjohtaja Markku Tommiska.

Pankilta merkittävä tuki Portimon poluille

Kymenlaakson Osuuspankki on myöntänyt Portimon Poluille 7 000 euron tuen. Seura nappasi suurimman siivun seuroille tarjolla olleesta 20 000 euron potista.

– Tuki käytetään Portimon Polut -reitistön edelleen kehittämiseen. Reitistö on jo nyt laajasti tunnettu kymenlaaksolaisten keskuudessa, mutta lisää liikkujia sopii, sanoi Arto Tilli.

Pankille osoittamansa avustushakemuksen mukaan seura pyrkii kehittämään Portimon Polkuja palvelemaan entistä paremmin myös liikuntavammaisten tarpeita.

– Liikuntavammaisia palvelee myös Vehkjärven rannalle valmistunut laavu, joka on autoreittien lähellä ja siten myös liikuntavammaisten ulottuvilla

Kymenlaakson Osuuspankin seuratukea sai myös Haminan Pallokissat, jonka osuus oli 5 000 euroa.

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli