Haminan talousalueen uutislehti

Ravintola avasi jälleen Klamilan satamassa

Juha-Pekka Suomalainen ja Suvi-Annika Turtiainen ovat virittämässä Klamilan sataman ravintolapalveluita vielä viime kesääkin parempaan iskuun.

Klamilan satamaravintolan nimi on nyt Bistro Bar Potkuri. Ravintolan ruorissa ovat Juha-Pekka Suomalainen ja keittiöstä vastaava Suvi-Annika Turtiainen, molemmat tuttuja jo viime suven ravintolaprojektista.

– Vappuna avasimme ja toukokuun aikana palvelemme asiakkaita keskiviikosta sunnuntaihin. Kesäkuun alusta alkaen olemme avoinna joka päivä, lupaa Juha-Pekka eli JP.

Viime kesä oli sataman ravintolassa menestys, jonka pohjalta uutta kesää on lähdetty rakentamaan.

– Panokset ovat nyt keittiön uudistamisessa. Tilaa on saatu lisää ja nyt meillä on myös ravintolatason uuni, kertoo Suvi-Annika, jolle tulee keittiön kiireisiin vielä neljä apulaista.

Keittiöpäällikkö Suvi-Annika sanoo, että ravintolan päivittäin uusiutuva menu löytyy liitutaululta, sillä painettuja ruokalistoja ei ole tulossa.

– Turvaamme pitkälti lähiruokaan. Lihat toimittaa Takaladon Liha, luonnonmarjat ja sienet saamme kyläläisiltä. Nyt on haussa vielä luotettava kalantoimittaja. Ihanne olisi, että kalastaja kurvaisi laituriimme vaikka päivittäin.

– Virolahden kunta on tukenut ravintolahankettamme. Kalankäsittelyyn on rakennettu oma säädösten mukainen tila ja nyt on valmistumassa sataman alueelle myös oma camping­alue.

Klamilan sataman Bar Bistro Potkuri laajentaa muutenkin hulppeaa terassiaan rakennuksen länsipäätyyn. 60 asiakaspaikan lisäksi laajennukseen tulee kesäkeittiö.

Ravintolaa kehitetään kesää kohti kokonaisvaltaisesti. Keittiön ohella panokset laitetaan terassin laajentamiseen:

– Jo viime kesänä meillä oli 60 + 60 -paikkaiset terassit ravintolan molemmilla pitkillä sivuilla. Nyt rakennamme lisäksi päätyyn uutta 60-paikkaista terassia ja sen yhteyteen tulee myös kesäkeittiö, valistaa JP.

Viime kesän kokemukset ovat rohkaisseet yrittäjiä investointeihin. Hyvään ruokaan ja palveluun panostaminen kannatti ja samalla linjalla jatketaan.

– Palvelemme lähiseudun kesämökkiläisten ohella myös muuta Klamilan väkeä. Viime kesä osoitti, että tänne tultiin joukolla ruokailemaan ja viihtymään koko Kymenlaaksosta. On mielenkiintoista havaita, millaisen lisän asiakaskuntaamme tuo yhä laajeneva etätyöläisten joukko, tuumii JP Suomalainen.

Yksi sesongin uudistuksista on lounassetelien käyttöönotto:

– Näillä seuduilla on runsaasti etätyöläisiä, joiden taskut pullistelevat lounasseteleitä. Nyt meille käyvät maksuvälineiksi myös ne, ilmoittaa JP Suomalainen.

TATTOO jättijako 6.5.-toistaiseksi
Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli