Haminan talousalueen uutislehti

Haminan lukion rehtori siirtyy Kotkan aikuislukioon

Haminan lukion rehtorina vuodesta 1999 toiminut Jouni Hyyrynen on valittu Kotkan aikuislukion rehtoriksi. Hän pyytää vapautusta nykyisestä tehtävästään heti, kun valinta Kotkaan tulee lainvoimaiseksi.

Hyyrynen aloitti Vehkalahden lukion rehtorina 1999. Vuonna 2003 hänestä tuli Haminan ja Vehkalahden yhteinen rehtori ja lukioiden yhdistyttyä virallisestikin lukion rehtorina Hyyrynen on toiminut 2004 alkaen.

Hyyrysen valinnan Kotkan aikuislukion rehtoriksi teki opetustoimenjohtaja Jukka Tanska. Valintaa edelsi normaali hakuprosessi haastatteluineen.

– Valinnasta on 14 vuorokauden valitusaika ja työt alkavat kuuden kuukauden koeajalla, kertoo Hyyrynen, joka on hoitanut Haminan lukion rehtorin virkansa asuen koko ajan Kotkassa.

– Turkulaisena itseäni kuitenkin pidän edelleen, sanoo Turussa syntynyt mies.

Penkkarit ja vanhojentanssi jäävät pitämättä

Rehtori Hyyrysen virkakausi Haminan lukiossa päättyy koronan murjomaan lukuvuoteen. Poikkeuskevät on ollut myös lukiolaisilla.

Abi-ikäluokan penkinpainajaiset eli penkkarit jäävät pitämättä, pitämättä jäänevät myös seuraavan ikäluokan perinteiset vanhojentanssit.

– Lakkiaistilaisuus järjestetään 5.6. ilman yleisöä. Tilaisuus kuitenkin streamataan ja esitetään Haminan kaupungin youtube-kanavalla, kertoo rehtori Hyyrynen.

Korona on muokannut kevään oppimiskäytännöt uuteen uskoon, kun opiskelijat tekivät hommiaan pitkään etänä.

– Viimeiset viikot on onneksi oltu lähiopetuksessa. Mielestäni etäopiskelu on ollut kohtuuton haaste nuorille, jotka normaalioloissa saavat vertaistukea myös muilta oppilailta.

Vanhojen tanssit joko jäävät kokonaan pitämättä tai sitten toteutetaan poikkeusjärjestelyin. Rehtori Hyyrynen näkee tansseissa kolme vaihtoehtoa:

– Tanssit yritetään toteuttaa vielä kevään aikana kevennettynä tai tanssitaan sitten heti syyslukukauden alussa. Kolmas vaihtoehto on, että tanssit jäävät tanssimatta. Jokainen vaihtoehdoista on huono.

– Syksyn tansseja uhkaa ylioppilaskirjoitukset, jotka alkavat 13.9. täydellä setillä eli viikossa kolme kirjoituspäivää. Riittääkö opiskelijoilla aikaa ja ruutia keskittyä myös tansseihin. Pakka on aika tavalla levällään, miettii Hyyrynen.

Haminan hallintosäännön mukaan lukion rehtorin valitsee hänen esimiehensä, joka on muutosjohtaja Liisa Koski-Lukkari. Ehdokkaiden haastatteluun osallistuu myös valiokunnan ja kaupunginhallituksen edustajia.

Lue lisää aiheesta:

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli