Haminan talousalueen uutislehti

Kesäkalusteet viedään käsistä

Tuomas Strömberg kertoo, että puiset kalusteet ovat alkaneet taas kiinnostaa.

Haminan Jyskin apulaismyymäläpäällikkö Heidi Martomaa sanoo, että kesäkalusteiden kauppa käy kuumana.

– Kesäkalusteiden myynti alkoi jo maaliskuussa. Eniten kysytään isoja sohvaryhmiä sekä isoja aurinkovarjoja ja paviljonkeja. Isoja sohvaryhmiä myös stailataan koristetyynyillä ja huovilla. Tietyissä sohvaryhmissä on nyt myös pöytiä, joiden korkeutta on mahdollista säätää, sanoo Martomaa.

– Kesä on aina hyvää myyntiaikaa, mutta etenkin tänä vuonna huomaa, että nyt panostetaan piha- ja terassikalusteisiin. Myös parvekekalusteilla on kysyntää.

Martomaa uskoo, että tähän varmasti vaikuttaa koronapandemian aiheuttamat matkustusrajoitukset.

Heidi Martomaa sanoo, että tänäkin vuonna on saatavilla myös puunsävyisiä polyrottinkikalusteita.

– Jotkut kesätuotteet on jo myyty loppuun, mutta joitakin eriä olemme vielä saamassa lisää. Jos haluaa juuri tietyn tuotteen, jota ei vielä ole saatu myymälään, kannattaa tulla käymään ja tarkistamaan toimitusaika, Martomaa vinkkaa.

Jyskin uuden myymälän avajaiset olivat 11. maaliskuuta.

– Nyt meillä on paljon enemmän tilaa sekä myymälässä että varastossa ja asiakkaita on käynyt paljon enemmän kuin vanhassa myymälässä. Isommissa tiloissa tuotteet saadaan entistä paremmin esille, Heidi Martomaa sanoo.

– Asiakkaat ovat kivoja ja heiltä on saatu myös paljon positiivista palautetta uusista tiloista.

Stemmassa riippukeinut ovat tämänkin kesän suosikkeja.

Ruokailuryhmät kysytyimpiä Stemmassa

Myös Strömbergillä Haminan Stemmassa kesäkalusteiden kauppa käy hyvin. Valikoima on laaja ja kesäkuussa tulee tavaraa vielä lisää.

Kauppias Tuomas Strömberg sanoo, että kysytyimpiä ovat isot pöytäryhmät, mutta myös neljän hengen ryhmiä myydään paljon.

– Ruokailuryhmien tuoleissa on myös hyvä istua, ettei heti ruokailun jälkeen ole kiire pois. Niissä istuu pitempäänkin, Tuomas Strömberg vakuuttaa.

– Myös isot aurinkovarjot ovat suosiossa. Ne ovat näyttäviä ja antavat myös suojaa niin paahteelta kuin sateeltakin.

– Polyrottinkituotteiden kysyntä on laskusuunnassa. Puiset kalusteet ovat alkaneet taas kiinnostaa, mutta niitä myydään kuitenkin vähemmän kuin helppohoitoisia puunnäköisiä mutta muovipintaisia pöytiä ja tuoleja.

Strömberg sanoo, että kesäkalusteiden väreissä harmaa on edelleen suosittu, mutta mustakin alkaa nousta.

– Pöytäryhmien lisäksi myymme sohvaryhmiä ja omalla jalalla seisovat riippukeinut ovat tämänkin kesän suosikkeja, Tuomas Strömberg kertoo ja sanoo, että se on myös hänelle itselleen mieluinen.

– Paljon ostetaan myös tyynyjä ja ulkotiloihin sopivia mattoja. Kun investoi vähän parempiin kalusteisiin, ne myös kestävät pitkään, Tuomas Strömberg vakuuttaa.

Jyskissä isojen sohvaryhmien lisäksi myös isot aurinkovarjot ja paviljongit ovat kysyttyjä.

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli