Haminan talousalueen uutislehti

Tavoitteena laajat kansainväliset markkinat

Antti Tuomainen ja Jussi Vatanen

Draamasarjan kuvaukset alkavat Haminassa

Elisa Viihde on tilannut kansainvälisesti menestyneimpiin nykykirjailijoihin lukeutuvan Antti Tuomaisen bestseller-kirjaan perustuvan alkuperäissarjan, joka kantaa alkuperäisteoksen nimeä Mies joka kuoli.

Sarjan kuvaukset alkavat Haminassa kesäkuussa. Kuusiosaisen sarjan pääosaa näyttelee Jussi Vatanen ja se tulee katsottavaksi Elisa Viihde Viaplay -suoratoistopalveluun syksyllä 2022.

Antti Tuomaisen Mies joka kuoli -romaani on käännetty seitsemälle kielelle ja se on kerännyt Britanniassa useita palkintoehdokkuuksia. Kirjan ovat sovittaneet sarjaksi Markku Flink ja Brendan Foley (Cold Courage). Foley on myös käsikirjoittanut draaman.

Kirjan juonta mukailevassa sarjassa haminalainen sieniyrittäjä Jaakko Kaunismaa (Jussi Vatanen) saa kuulla kuolevansa myrkytykseen ja päättää selvittää kuka haluaa hänet hengiltä.

– Panostuksemme kotimaiseen draamatuotantoon jatkuvat. Mies joka kuoli on koukuttava trilleri, joka pureutuu mustan komedian keinoin elämän ja kuoleman peruskysymyksiin. Odotamme innolla, että yleisö saa katsottavaksi ohjaaja Samuli Valkaman ja koko luovan tiimin näkemyksen Tuomaisen bestselleristä, kertoo Elisan sisältöliiketoiminnan johtaja Ani Korpela.

Samuli Valkaman (Maanantai, Kolmistaan) ohjaaman sarjan muissa keskeisissä rooleissa nähdään muun muassa Saara Kotkanniemi ja Sara Soulié. Sarja kuvataan Haminassa ja sen lähiympäristössä.

Alkuperäissarjan Elisa Viihteelle tuottaa kansainvälisiin laatudraamoihin keskittyvä ReelMedia Oy, jonka omistajiin kuuluu Matila Röhr Productions Oy. Sarjan osatuottaja on saksalainen ndF International Production. Sarjan on kehittänyt kotkalainen Luminoir.

Mies joka kuoli toteutetaan yhteistyössä Business Finlandin, Haminan kaupungin ja Kaakon elokuvakomission kanssa

Mies joka kuoli -sarja on minulle suuri ilon ja kiitollisuuden aihe. Odotan jännityksellä, miten sarja otetaan vastaan paitsi Suomessa myös Saksassa tai Briteissä, missä romaani on saanut loistavia arvosteluja ja runsaasti lukijoita. Varovaisestikin arvioiden voi sanoa, että tulossa on kaikkien aikojen sienikesä, sanoo kirjailija Antti Tuomainen.

Myös sarjan käsikirjoittaja on innoissaan:

– Pidän Antin omintakeisesta huumorista! Mies joka kuoli on erittäin visuaalinen tarina, jossa on elämää suurempia hahmoja. Oli ilo päästä tekemään tämä käsikirjoitus – varsinkin näinä aikoina, kun maailma tarvitsee kaiken sen ilon, jonka se voi saada, kertoo käsikirjoittaja Brendan Foley.

Mustan huumorin sävyttämässä jännityssarjassa menestynyt haminalainen sieniyrittäjä Jaakko Kaunismaa (Jussi Vatanen) kokee olevansa mies elämänsä kukoistuksessa.

Sitten iskevät oudot oireet. 37-vuotiaan Jaakon maailma järkkyy lääkärin kertoessa, että joku on pitkän aikaa myrkyttänyt häntä; Jaakon päivät ovat luetut. Jaakko päättää selvittää ennen kuolemaansa, kuka hänen murhaajansa on.

Jaakko herää murhaajajahdissaan rakkauden, elämän, petoksen ja kuoleman perimmäisten kysymysten äärellä eloon ensimmäistä kertaa vuosiin samaan aikaan, kun oudot kuolemantapaukset alkavat harventaa kilpailevan sienifirman henkilökuntaa.

Tekijätiimi Haminan visiitillään: vas. Samuli Valkama, Antti Tuomainen, Jussi Vatanen, Laura Kuulasmaa ja Markku Flink.

Lue lisää aiheesta:

Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli