Haminan talousalueen uutislehti

PS luottavaisena kuntavaaleihin

Perussuomalaisten Janne Nyholm pyrkii Haminassa kolmannelle valtuustokaudelleen.

Perussuomalaiset pyrki kovalla itseluottamuksella Haminan suurimmaksi puolueeksi jo edellisissä kuntavaaleissa. Tuloksena oli 16,4 % äänistä, joka oikeutti seitsemään valtuustopaikkaan. Sosialidemokraatit, Kokoomus ja Keskusta olivat kuitenkin parempia.

– Nyt meillä on vahvempi ote. Menestyksemme myös valtakunnallisissa gallupeissa näyttävät suosiomme kasvaneen ja samaa kertovat myös paikalliset mittaukset, sanoo Janne Nyholm, Haminan Perussuomalaisten valtuustoryhmän puheenjohtaja.

Perussuomalaiset on ollut kolmissa eduskuntavaaleissa Haminan suosituin puolue, mutta menestys ei ole yltänyt kuntatasolle.

– Nyt myös ehdokasmäärämme 35 on kohdallaan, emmekä anna siinä muille tasoitusta. Ehdokasasetteluun tullut jatkoaika lisäsi listaamme vielä kahdella ehdokkaalla. Nykyvaltuuston seitsemän paikkaa saimme 23 ehdokkaalla.

Haminassa Perussuomalaisten meriitit ovat vielä suhteellisen ohuita, mutta määrätietoista politiikkaa puolueen valtuustoryhmä on tehnyt. Äänestyksissä valtuustossa ja kaupunginhallituksessa ei vain ole menestytty.

– Valtuustoaloitteemme ovat kuitenkin edistyneet ja olemme saaneet vietyä hyviä asioita eteenpäin, mutta esimerkiksi kyläkoulujen puolustamiseen ei poliittinen voimamme riittänyt. Koulut ovat valtava vetovoimatekijä kylille.

Perussuomalaiset vastusti alunalkaen liittymistä Kymsoteen. Huonosti neuvoteltu perussopimus on paljastanut puutteita, joita nyt on kursittu kuntoon.

– Emme hyväksy Haminan terveysaseman kiirepäivystyksen leikkauksia. On luvattu kiirepäivystyksen ja röntgeninkin paluuta koronan helpotettua, mutta kukan ei tiedä, milloin se päivä on, sanoo Nyholm.

– Jollei valtakunnallista sotea tule, etenemme johdonmukaisesti kohti sitä, että Haminassa järjestetään toimivat ja laadukkaat sote-palvelut tavalla tai toisella tarvittaessa vaikka itse.

Suurlippu ja Lippumaailma ovat olleet vuosia Perussuomalaisten teemoina:

– Niiden rahoittamiseen on saatava tolkkua ja nyt näyttävät Lippumaailman eurot pudonneen. Erilaisten mielikuvahankkeiden sijaan Haminassa tulisi keskittyä omien vahvuuksien jalostamiseen ja kehittämiseen.

Eduskunnassa näyteltiin vajaan viikon mittainen Perussuomalaisten masinoima puheralli EU:n elvytyspakettia vastaan.  Nyholm näkee puherallissa hyvääkin:

– Äänestyksessähän tuo ratkeaa. Pitkillä puheilla on asioiden käsittelyä venytetty siinä talossa aikaisemminkin. Joskus poliittiset tavoitteet vain johtavat tähän, arvioi Nyholm.

Perussuomalaiset ehdokkaat:

Ceder Johanna, sairaanhoitaja (AMK), palveluesimies, Forsström Sami, insinööri (AMK), pääsuunnittelija, Haikka Tapio, aluevalvoja, Hankia Tero, pintakäsittelijä, Ijäs Antti, kaivinkoneenkuljettaja, Jaakkola Jani, maanviljelijä, yrittäjä, Jääskeläinen Taneli LVIJ-asentaja, yrittäjä, Kallio Timo, turvallisuuspäällikkö, eläkeläinen, Kangas Timo, ent. autoilija, Kerkelä Harri, rakennusmestari, yrittäjä, Kiiski Renja, varastotyöntekijä, Kuukka Vesa, taiteilija, eläkeläinen, Laamanen Jenna, invataksikuljettaja, opiskelija, Lammi Atte, yrittäjä, Lampinen Juha, linja-autonkuljettaja, Lanki Tapio, aluejohtaja, Lauttajärvi Seppo, satamatyönjohtaja, perämies, Liikkanen Pia, sairaanhoitaja, Malmi Mika, laivakokki, Moilanen Kauko, yrittäjä, Muurman Peter, yhteiskuntatieteiden maisteri, Mäkelä Anna, tulliylitarkastaja, Nyholm Janne, jakelun valvoja, Ots Rain, filosofianmaisteri, Paasio Markus, opiskelija, Pakkanen Antti, toimihenkilö, asiantuntija, Palmgren Vesa, systeemiasiantuntija, Reinikka Jari, vartija, Rinne Ari, osaston ylilääkäri, Saarainen Mika, toimitusjohtaja, Siimes Esa, yrittäjä, Takanen Esa, sekatyömies, Tiilikka Urpo, järjestyksenvalvoja, Tykkä Kai, raudoittaja, Uusiheimala Aarre, linja-autonkuljettaja.

Lue lisää aiheesta:

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli

Previous slide
Next slide