Haminan talousalueen uutislehti

Torilla jo hyvä kesäfiilis

Liisa ja Rasmus Korjula nauttivat siitä, kun pääsevät torille kahville.

– Aivan huippuhienoa, ihanaa, että pääsee ulos kahville. Olemme jo toista kertaa tänään kahvilla, Troikan torikahvilassa aurinkoisesta päivästä nauttinut Espoossa asuva Liisa Korjula hehkutti lauantaina.

– Meillä on mökki Kannusjärvellä ja aina, kun ollaan mökillä, käymme kahvilla Haminan torilla ja aina Troikan kahvilassa. Täällä on hyvä valikoima suolaista ja makeaa syötävää, jotka ovat myös tuoreita ja maistuvat hyvältä. Vaikka tulemme isommallakin porukalla, jokaiselle löytyy jotakin mieleistä.

Liisa Korjula myös totesi, etteivät he koskaan käy ulkona kahvilla Espoossa eivätkä Helsingissäkään.

Troikan Torikahvilan yrittäjä Minna Luoma kertoi, että kivasti on lähtenyt käyntiin.

– Kahvila avattiin perjantaina ja asiakkaat ovat sanoneet, että meitä on odotettu, Luoma totesi.

– Kahvila avattiin nyt tavanomaista myöhemmin. Viime kesänä avattiin vasta kesäkuun alussa koronapandemian aiheuttamien rajoitusten vuoksi ja tänäkin vuonna avaamista lykättiin tarkoituksellisesti, kun ei tiedetty rajoituksista.

Erja Husu vinkkaa, että amppelikukka on hyvä valinta, kun sen voi nostaa helposti sisälle, jos on luvassa yöpakkasia.

Yrittäjä Erja Husu aloitti kukkien myynnin torilla jo pääsiäisenä ja sanoi, että heti, kun ilmat lämpenivät, torielämä piristyi.

– Kaikkia kesäkukkia kysytään, mutta toiset vielä arastelevat kesäkukkien ostoa, kun ei tiedä, tuleeko yöpakkasia. Amppelikukat ovat siitä hyviä, koska ne voi nostaa yöksi sisälle, jos on luvassa kylmä yö, sanoo Husu uskoen, että kysyntä tästä vielä vilkastuu.

Kunnarin Luomutilan yrittäjä Matti Kunnari sanoo olevansa torilla ympäri vuoden. Talvikuukausia kuitenkin vain lauantaisin. Nyt myös keskiviikkona ja perjantaina.

– Paijärvellä kasvihuone on ollut lämpimänä maaliskuun alusta ja sieltä saa jo uutta satoa. Kurkkua, salaattia, retiisiä ja tilliä ja tämän kuun lopussa tomaatitkin kypsyvät, Kunnari lupasi.

Matti Kunnari nauttii auringon lämmöstä ja sanoo olevansa torilla kesäkuun puolivälin jälkeen tiistaista lauantaihin.

Matti Kunnari lupaa, että kuun loppupuolella saa jo tomaattejakin.

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli