Haminan talousalueen uutislehti

Kahvila kaupungin parhaalla paikalla

Raati cafe Kaneli palvelee myös sunnuntaisin, muistuttavat Riitta Lääti (vas.) ja leivonnan moniosaaja Anna Kuikko.

Haminan Raatihuoneen alakerran kahvilan kuuden vuoden hiljaiselo loppui pääsisäisenä 2011, tiloissa avasi Raati cafe Kaneli. Kahvilaa emännöivä Riitta Lääti muistaa 10 vuoden takaiset fiilikset mainiosti.

– Muutin Haminaan 2005 työskenneltyäni Jyväskylässä vaatealalla. Oman kahvilan perustaminen on kuitenkin aina ollut haaveeni. Löydettyämme tämän paikan panimme toimeksi ja pienin investoinnein olimme valmiita avaamaan pääsiäisen markkinaan, kertoo Riitta.

Kanelissa on oikeastaan kolme toisiaan tukevaa toimialaa. Perinteisen kahvilatoiminnan ohella toimivat pitopalvelukeikat sekä muistotilaisuuksien järjestäminen. Kahvila on paalupaikalla palvelemaan myös Raatihuoneella käyviä virallisia vieraita.

– Sisällä tilaa on 45 asiakkaalle, terassilla 30:lle. Massatapahtumissa voimme laajentaa terassin koko piha-alueelle jopa 150 hengelle. Sisätiloja pystymme muuntamaan tunnelmasta toiseen.

Kaiken ytimessä on leipominen:

– Leivomme kaikki tuotteemme kakuista kaneliässiin itse. Yllätyssuosikiksi on noussut omalla reseptillämme tehty lihalevypiirakka, jota asiakkaat hakevat Kotkasta saakka, sanoo Riitta.

Päivät, viikot ja vuodet ovat Kanelissakin erilaisia. Riitta kertoo, että pelisilmää on tarvittu, kun esimerkiksi Hamina Bastionista virtaa jopa tuhansia asiakkaita.

– Silloin on kyettävä palvelemaan, kun on asiakasvirtaa. Palveluun on varauduttava riittävin resurssein, mutta ei hyvää palautetta saa. Meillä on erinomainen verkosto, josta löytyy tarvittaessa apukäsiä tilanteeseen kuin tilanteeseen.

Tattoo jättää perinteisesti myyntipiikin Raati cafe Kaneliinkin.

– Tattoo on oma lukunsa, mutta esimerkiksi viime kesämme pelasti taiteilija Jukka Rintalan hurmaava näyttely, josta oli helppo piipahtaa kahvikupin ääreen meille. Emmeköhän saa Rintalasta mukavasti vetoapua tulevanakin kesänä.

Korona-aika on piinallista koko maan ravintoloille ja kahviloille. Kanelin oli pidettävä ovet säpissä viime vuonna 8 viikon ajan, tämän kevään sulku kesti kuusi viikkoa.

– Nyt palvelumme ovat päässeet vauhtiin. Tämä työ on ajoittain rankkaa mutta sitten myös palkitsevaa, muuten ei jaksaisi, sanoo Riitta.

Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli