Haminan talousalueen uutislehti

Padat ja pannut kylmenivät Bastionissa

Hamina Bastion on yksi Haminan matkailun peruspilareista.

Hamina Bastion on yksi Haminan matkailun peruspilareista. Viime vuosituhannen lopulla entisöidyn Bastionin kruununa on kesäisin Euroopan suurin telttakatos, joka mahdollistaa suurten tapahtumien järjestämisen sääturvallisesti.

Hamina Bastion on kuitenkin jälleen raajarikko, kun ravintola lopetti toimintansa. Ravintola Vehka ajautui niin suuriin vaikeuksiin, että jatko osoittautui mahdottomaksi.

Hamina Bastionissa ravintola on keskellä kaupunkia mutta kuitenkin syrjässä. Jalkaisin matka torilta alas Bastioniin on reipas ulkoilulenkki, mutta me kaikki emme ole kovin liikunnallisia ja ulkoilevia.

Kaikille autolla liikkuvillekaan Bastion ei sovellu, sillä ajaminen Bastionin monttuun ja ylös ei välttämättä onnistu kokemattomalta kuljettajalta.

Bastionin ravintolan terveen toiminnan mahdollisuudet olisivat toiset, jos Bastionissa järjestettäisiin viikottain tai edes muutaman kerran kuukaudessa suuria yleisötilaisuuksia. Korona tappoi kuitenkin tehokkaasti keväälle ja alkukesälle kaavaillut tilaisuudet.

Bastionin ravintolan puitteet ovat upeat, muttei se auta, jolleivät asiakkaat löydä lihapatojen ääreen.

Haminan ruokaravintoloiden riippana on vuosikymmenien aikana ollut kaupungin maalaisuus. Perheet eivät ole lähteneet maalta kaupunkiin hakemaan kulinaristisia elämyksiä kuin kutsuttuina. Kun lapsia ei opetettu maalla ravintolaruokailuun, se koetaan kaupungissakin vieraana, vaikka herkkuja olisi tarjolla naapurikorttelissa.

Haminan kaupungilla Bastionin omistajana on käsissään pulma: mistä löytyy ravintolaan toimija! Jälleen on nähty, että taloudellisesti kannattavan ravintolan ylläpitäminen Bastionissa on tuskallisen vaikeaa.

Ongelman eteen joutuvat kaikki Bastioniin tulevat tilaisuudet, ensimmäisenä perjantaina yleisölle avattava valokuvaaja Rauli Virtasen näyttely.

Jaa kirjoitus somessa

Lähetä tai printtaa kirjoitus

Previous slide
Next slide