Haminan talousalueen uutislehti

Palaavatko hevoset Bastioniin?

Osana Hamina Tattoota ja Miekat, muurit ja musketit- tapahtumaa Bastionissa on nähty hevosia. Edellinen, puhtaasti hevosalan tapahtuma oli Hamina Bastioni Horse Festival, kansainvälinen ratsastuskilpailu, jota järjestettiin joka toinen vuosi 2003-2011. (Kuva: Anniina Takanen)

Haminaan ollaan suunnittelemassa kokonaan uudenlaista hevostapahtumaa osaksi Hamina Festivals -konseptia. Kaupunki on aloittanut esiselvityksen siitä, löytyykö työnimellä Hevoset Bastionissa kulkevalle tapahtumalle edellytyksiä.

– Ajatuksena on tuoda yhteen hevostalouden eri osa-alueet ja hevosista kiinnostuneet ihmiset: yritykset, järjestöt, harrastajat ja eri alojen ammattilaiset, kaupunginjohtaja Hannu Muhonen toteaa.

Visioissa on esitellä hevosalaa sen eri muodoissa, hevosten pitoa, kilpaurheilu- ja harrastuslajeja, sekä muita hevosalan ilmentymismuotoja.

– Hevostalouden vaikutus Haminan seudulla on paljon suurempi kuin yleisesti kuvitellaan. Hevosissa on vetovoimaa, ja ala on merkittävä työllistäjänä ja erilaisten palveluiden ja tuotteiden kuluttajana.

Hevoset Bastionissa -tapahtumasta suunnitellaan alueellisesti, valtakunnallisesti ja ehkä myös kansainvälisesti kiinnostavaa kesätapahtumaa.

– Se voisi kestää kahdenkin viikonlopun yli. Viikonlopun suurille yleisöille voitaisiin silloin tarjota tapahtumia laajemmalla kattauksella, Muhonen visioi.

Esiselvitys tapahtuman edellytyksistä käynnistettiin viime viikolla. Selvityksen tekee agrologi Suvi Louhelainen. Louhelaisella on laaja kokemus hevosalan tapahtuma-, markkinointi- ja viestintäalalta mm. Suomen Hippoksen kehitystehtävissä ja viimeksi Hevosopiston (Ypäjä) viestintä- ja markkinointijohtajana.

– Ensimmäiset kontaktit järjestöihin ja erilaisiin sidosryhmiin on jo otettu. Myös paikallista hevosväkeä, niin ammattilaisia kuin harrastajia, kutsutaan mukaan työpajoihin idean jatkokehittelyyn, kertoo Suvi Louhelainen.

– Aiemmista suurtapahtumista, kuten Hevoset Stadikalla, Hevoset Kaivarissa ja Lumiravit, on kertynyt kokemuksia, joiden pohjalta uskon myös Bastionin ainutlaatuisessa ympäristössä toteutettavan hevostapahtuman houkuttelevuuteen.

Lue lisää aiheesta:

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli