Haminan talousalueen uutislehti

Heurekan tiedesirkus Haminaan!

Usko tai älä, Heurekan toimitusjohtaja Mikko Myllykosken pitelemä lasi on viulunjousi. Miten se on mahdollista, vastaus löytyy tiedesirkuksessa.

Vuosi 2021 on tutkitun tiedon teemavuosi. Haminassa sitä voidaan viettää iloisesti tutkien, oivaltaen ja oppien kun tiedekeskus Heureka tuo tiedesirkuksensa Haminaan.

– Tiedesirkus on vuorovaikutteinen tiedenäyttely ja tiedeteatteriesitys, kertoo Heurekan toimitusjohtaja Mikko Myllykoski.

– Olemme käsikirjoittaneet Atomi töissä -esityksen uuteen uskoon juuri Haminaa varten. Esityksessä tutustutaan musiikkilähtöisesti eri tieteenalojen ilmiöihin.

Missä beibe?

Tiedesirkuksessa etsitään vastausta muun muassa kysymykseen, missä on beibe.

– Beibe on rocklyriikoiden hoetuimpia sanoja. Tieteen avulla tutkitaan, missä beibe aivan konkreettisesti löytyy esim. vinyylilevyllä, cd:llä  tai nykyaikana datakeskuksessa.

Tiedettä hauskalla tavalla kaikenikäisille

Heureka rakentaa tiedesirkuksen Aseman koulun liikuntasaliin. Ovaalinmuotoisessa elämyskeskuksessa koetaan ensin 25 minuutin esitys, minkä jälkeen yleisöllä on vapaat kädet itse tutkia ja kokeilla.

Tiedesirkus avautuu 7.7. Näytöksiä on keskiviikosta sunnuntaihin kuukauden ajan. Haminan kaupunki ja Google tukevat tiedesirkusta, yleisölle sisäänpääsy maksaa vain Lippupisteen varausmaksun verran.

Heurekan tiedesirkus on osa Haminan kukkiva kulttuurikesä-ohjelmaa.

Lue lisää aiheesta:

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli