Haminan talousalueen uutislehti

Kesän puutarhat kukkeimmillaan

Avoimet puutarhat -päivää on vietetty kansallisena tapahtumana Suomessa kesästä 2014 alkaen. Muissa Pohjoismaissa tapahtumalla on muutama vuosi pidempi historia.

Haminassakin tapahtumaan listautui muutama puutarhaharrastaja. Naapurusten Veijo Pekkolan ja Leila Katajameren puutarhat sijaitsevat Patterinkadulla, Kirkkojärvestä tontit erottaa vain pieni metsäkaistale.

Notkola sanoo olevansa avoin niin vanhalle kuin uudellekin. Hyötypihan tarjonta on laaja. Järjestyksen takaavat tanskalaisesta Potager-tarhasta kopioidut vinkit.

– Tämä juttuni selkiytyi, kun rakensin hyötykasveille tukevat laatikot. Karhunlaukkakausi meni jo, nyt odotellaan kesäkurpitsan kypsymistä, kertoo Notkola 10 vuotta sitten aloittamastaan puutarhaharrastuksestaan.

Seppä Veijo Pekkola on rakentanut puutarhan piharakennukset omin käsin pääasiassa kierrätysmateriaaleista.

Pekkola tunnustaa olevansa kokeilija, hänelle säntillisyys ei ole itse tarkoitus.

– Tiukkaa järjestystä ei ole kuten Strömsössä, pikemmin tämä muistuttaa tanskalaisen maajussin pihaa.

Seppä Pekkola on itse rakentanut kaikki piharakennukset hyödyntäen monipuolisesti myös kierrätysmateriaaleja.

Vilpolassa on mukava istahtaa, vaikkei kuuma aurinko anna armoa sielläkään.

Naapuritontin puutarhan ratkaisuissa ovat olleet mukana fengshui-koulukunnan opit. Leila Katajameri kertoo juuri valmistuneensa puutarhuriksikin, muttei aio jättää päivätyötään.

Katajameren ja Arto Puustisen puutarhan keskuksena on pyöreä nurmikko ja kukkien puutarha löytyy sitten mutkittelevien polkujen kautta.

– Mitään itämaista puutarhastamme ei löydy, mutta puutarhan tunnelmasta kyllä välittyy tasapaino, joka fengshuin avulla on tänne luotu, kertoo Katajameri.

Leila Katajameren puutarhan keskuksena on pyöreä nurmikkoalue.

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli

Previous slide
Next slide

Lue myös