Haminan talousalueen uutislehti

Kesäleirillä kaikki oli kivaa

Eija Kujanpäällä (vas.), Moona Koskenheimolla, Heidi Kuikolla ja Markus Lemmetyisellä oli hersyvä keskustelutuokio laiturilla.

Haminan Pyhällössä Kotkan kaupungin omistamassa leirikeskus Lintukodossa järjestetyllä nuorten kesäleirillä kaikilla oli hyvä fiilis. Kesäleiri oli sunnattu Etelä-Kymenlaakson kuntien 13-17 -vuotiaille nuorille.

Haminan nuorisotyöntekijä Markus Lemmetyinen ja Kotkan nuorisonohjaaja Jouni Puumalainen olivat yllättyneitä, että tulijoita oli odotettua vähemmän.

– Ilmoittautuneita oli enemmänkin, mutta viime metreillä tuli peruutuksia, Markus Lemmetyinen totesi.

Kotkasta, Haminasta ja Pyhtäältä tuli kuitenkin kirkasvetisen Likolammen rannalle aurinkoisia leiripäiviä viettämään 14 nuorta.

Haminalaiset Moona Koskenheimo ja Eija Kujanpää olivat tyytyväisiä, että olivat lähteneet leirille. 14-vuotias Moona Koskenheimo sanoi, että ehdottomasti kivointa on uiminen ja toiseksi suppailu.

13-vuotias Eija Kujanpää kertoi myös tykkäävänsä uimisesta, suppailusta ja soutamisesta ja sanoi myös käyneensä polkupyörällä Pyhällön kaupassa ostamassa karkkia.

Pyhtään nuorisotyöntekijä Henna Puhakka ohjeistaa kotkalaiselle Changpan Zhangille, miten makrame-rannekorun teko aloitetaan.

– Kesäleiri tuo normaaliin arkeen mukavaa vaihtelua, totesi Haminan nuorisotyöntekijä Heidi Kuikko.

Markus Lemmetyiselle paikka on entuudestaan tuttu. Hän on aikaisemmin ollut Lintukodossa leiriläisenä ja nyt ensimmäistä kertaa ohjaajana.

– Saunomisen, uimisen ja grillaamisen lisäksi leiriläiset pääsivät myös suunnitellusti Teamsin välityksellä vaihtamaan kuulumisia Kaakkois-Englannissa vastaavanlaisella leirillä olevien nuorten kanssa. Niin Kentissä kuin Pyhällössäkin leiriläiset olivat rakentaneet kierrätysmateriaaleista ”toteemirakennuksen” ja nuoret olivat myös laatineet monivalintakysymyksiä, joilla testattiin, miten hyvin he tietävät toisen maan asiat ja tavat, kertoi Lemmetyinen.

Lemmetyinen ja Puumalainen sanoivat olleensa iloisesti yllättyneitä, miten halukkaasti nuoret itse halusivat selittää, jos vastausvaihtoehdot vaativat tarkennusta.

Nuorisotyöntekijä Heidi Kuikon rannekoru on jo melkein valmis.

Lue lisää aiheesta:

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli