Haminan talousalueen uutislehti

Korona ei ole vielä ohi

Niin tänä kesänä kuin viime kesänäkin korona näyttää hellittäneen juuri ydinkesän keleiksi, jolloin pääsee kirmaamaan niin festareille kuin terasseillekin.

Niin tänä kesänä kuin viime kesänäkin korona näyttää hellittäneen juuri ydinkesän keleiksi, jolloin pääsee kirmaamaan niin festareille kuin terasseillekin. Mutta yksi asia näyttää monelta unohtuneen – korona, turvavälit ja maskit.

Onhan se kyllä totta, että nyt on pienempi riski saada korona, kun tartuntaluvut ovat pienemmät kuin keväällä. Sen  lisäksi moni on saanut jo ainakin yhden rokotteen. Nämä eivät kuitenkaan poista sitä tosiasiaa, että korona voi vieläkin tarttua etenkin uusien nopeammin tarttuvien muunnoksien myötä.

Emmekö me oppineet mitään viime vuodesta? Kesällä ja alkusyksyllä ihmiset elävät melkein normaalia elämää, kuin koronaa ei olisikaan, minkä jälkeen tartuntaluvut kääntyvät kohti uutta aaltoa ja lisää rajoituksia.

Miksi ei vaan voisi varoa sitä koronaa loppuun asti, jotta tästä päästäisiin eroon eikä vain aallosta aaltoon!

Ärsyttää suunnattomasti, että hetken on toivoa siitä, että tästä selviäisi jo vuoden loppuun mennessä, mutta sitten tulee uusia altistuksia, kun joku on päättänyt olla piittaamatta varovaisuudesta ja suosituksista.

Yksi esimerkki tästä on jalkapallon EM-kisoista palanneet kisaturistit, joista osa viis veisasi karanteeneista tai koronatestiin menemisestä. Sen sijaan elämää ja biletystä jatkettiin normaalisti, ja niinhän ne tartunnat lähtivät taas nousuun.

Maskisuositustahan olisi kevennetty tässä kesän aikana, mutta kisaturistien koronapiittaamattomuus pilasi sen. Itse olisin mielelläni ollut loppukesän helteet ilman maskia, mutta minkäs sille voi.

Jos kuulostan tässä katkeralta, se johtuu siitä, että olen. Haluaisin niin kovasti mennä lähiopetukseen luennoille enkä istua toista vuotta omassa kämpässä neljän seinän sisällä Zoom-luennoilla.

Tässä on ehtinyt myös kehittelemään päässä kauhuskenaarioita siitä, ettei ehdi koko yliopistossa opiskelun aikana päästä yhdellekään normaalille luennolle kampuksella…

Ystävällisin terveisin yliopisto-opiskelija, joka on käynyt vain viidesti yliopistolla ensimmäisen vuoden aikana!

Jaa kirjoitus somessa

Lähetä tai printtaa kirjoitus

Veikonkone 19.4.- 23.4. klo 18
Previous slide
Next slide