Vauhdikasta menoa HaPK:n lapsitreeneissä. (Kuva: Tiina Kaitainen)

Suomen hienon EM-jalkapallohuuman siivittämänä myös Haminassa on jälleen käynnistynyt perinteinen kesän nappulaliiga (6-8v) ja futisleikkikoulu (3-5v). Tänä kesänä jopa satakunta lasta kokoontuu viikoittain Haminan Urheilukentällä aina maanantaisin ja keskiviikkoisin jalkapallon parissa. Nuorimmat osallistujat futisleikkikoulussa ovat 3,5-vuotiaita ja vanhimmat nappulaliigalaiset 8-vuotiaita.

Ohjaajina toimivat järjestävän seuran eli Haminan Pallo-Kissojen vanhemmat junioripelaajat.

Haminan Urheilukentän juniorinurmella raikaa viikoittain hyvä tekemisen meininki, kun ilo on irti kentällä kirmaavilla lapsilla. Nappulatoiminnan harjoituksissa niin tytöt kuin pojatkin pääsevät tutustumaan jalkapallon saloihin oman ikäistensä kanssa. Samalla 15–18-vuotiaat ohjaajat saavat arvokasta kesätyö- ja ohjaajakokemusta.

Jokainen nappulatoimintaan osallistuva saa itselleen oman pallon, joka innoittaa potkimaan palloa myös kentän ulkopuolella. Yksi innokas oli vienyt pallon mukanaan jopa päiväkotiin, jossa kaverit innostuvat lajista ja tulivat mukaan jo seuraaviin nappulaliigan harjoituksiin. Mukaan nappulatoimintaan voi siis tulla myös kesken kauden.

Kesäkausi kestää elokuun 11. päivään saakka.

Nappulatoiminta ei kuitenkaan pääty kesän loppumiseen. Syksyllä harjoitukset jatkuvat syyskaudella ja tammikuussa jatkuvalla kevätkaudella Haminan Palloiluhallissa. Syksyllä perustetaan aina uusi ikäkausijoukkue. Tänä vuonna vuorossa ovat 2015 syntyneet. Tätä vanhemmat lapset voivat kesän nappulaliigan päätyttyä siirtyä halutessaan jo olemassa oleviin joukkueisiin.

Iltapäiväkerho palloilun parissa

Haminan Pallo-Kissat on myös saanut Kymenlaakson liikunta ry:ltä nuorten kesäsetelirahaa nuorten työllistämiseksi liikunnan parissa. Seura onkin luonut tätä varten aivan uudenlaisen liikuntailtapäiväkerhon loppukesäksi. Kerhon tarkoitus on työllistää kolme paikallista nuorta.

Haminan Pallo-Kissat ry järjestää iltapäiväkerhon 2012- 2014 syntyneille lapsille Haminan urheilukentällä 26.7.-6.8. Kerho kokoontuu arkipäivinä ma – pe.

Kerho on avoin kaikille liikunnasta kiinnostuneille lapsille. Lapsi voi osallistua minifutiskerhoon klo 12-14 tai futis+liikkakerhoon klo 12-16. Ilmoittautumisen yhteydessä kerrottava lapsen ikä sekä kumpaan ryhmään hän ilmoittautuu.

Kerhon osallistumismaksu 40€/lapsi. Mukaan omat eväät!

Jalkapallon lisäksi luvassa erilaisia joukkue- ja pihapelejä sekä muuta yleisliikuntaa sää huomioiden.

Mukaan mahtuu 48 ensimmäistä, ilmoittautuminen 15.7. mennessä (toimisto@hapk.fi) on sitova. Lisää infoa 0452035710/ Suvi tai Hapk Facebook.