Slam Wrestlingissä on tarjolla vauhdikkaita tilanteita.

Amerikkalainen ammattipaini on laji jolla on pitkät perinteet, aina 1800-luvun lopusta lähtien. Ensimmäinen tunnistettu maailmanmestari oli virolainen George Hackemschmidt vuonna 1905 USA:ssa.

Ensi lauantaina ammattipainijat esiintyvät myös Haminassa, kun Voimapuodin pihapiirissä (Mäkeläntie 1, Neuvoton) alkaa klo 12 Voimapuodin Voimapäivän Slam Wrestlingin tapahtuma, jossa painitaan neljä ottelua.

Ammattipaini saavutti Japanissa ja Meksikossa 1950-luvulla hurjan suosion. Meksikossa laji kantoi nimeä Lucha Libre ja sen tähdet olivat maskipäisiä sankareita nimeltä Luchadoret. Haminassa 17.7. Suomen oma El Miguel edustaa samaa Luchadore-perinnettä, kun hän astuu kanadalaista Dylan Brodaa vastaan.

Voimapäivänä nähdään myös raskaansarjan ottelu, missä 140-kiloinen Koura kohtaa 110 kg:n painoisen Leo Luodin.

Tamperelainen TT Suosalo puolestaan kohtaa Eemi Helenin, pitkän alokkaan Helsingistä.

Naisten ottelussa ovat vastakkain Norjan veteraanipainija Miss Mina ja tamperelainen Nelli Vertigo.

Kaikki painijat Miss Minaa lukuunottamatta edustavat Suomen ammattipainipioneerin Michael ”StarBuck” Majalahden Pro Wrestling Boot Campin oppilaita ja alokkaita. Majalahti toi lajin Suomeen vuonna 2003, kun alkoi valmentamaan kotimaisia kykyjä Keravalla. Majalahti itse on Pohjoismaiden menestynein ammattipainija ja hän on kouluttanut ottelijoita kahdeksassa eri maassa. Majalahti pitää 48-vuotiaana yhä hallussaan Saksan DWA liiton maailmanmestaruutta sekä Italian Mitti Del Wrestling EU mestaruutta.

Ammattipainia kutsutaan kuninkaiden urheiluksi, sillä se yhdistää kamppailua, painia, akrobatiaa, dramaturgisia elementtejä, värikkäitä hahmoja ja kiehtovaa kehäpsykologiaa.

– Esitys toimii ikäänkuin ihmisshakkipeli, jossa ottelijat pyrkivät tekemään toista ovelampia siirtoja matsin kulun aikana. Selätys tai luovutus ratkaisee ottelun, mutta matsi voi myös päättyä uloslaskuun tai hylkäykseen, selvittää Majalahti.

Koko perheelle on Voimapuodin Voimapäivänä lauantaina luvassa jännitystä ja vauhdikkaita hetkiä SLAM! Wrestling Finlandin parissa.

Tapahtuma on ilmainen kaiken ikäisille. Ohjelma alkaa Voimapuodin myyntitapahtumana jo klo 11 ja paikalla on myös ammattilaiskehonrkentaja Tuomo Ek.

Kuvan suomalainen Nelli kohtaa naisten ottelussa norjalaisen ammattipainijan Miss Minan.