Hiljaisuuden Ystävät ry:n viestijä, retriitinohjaaja Susanna Erätuli toimi ensimmäisen viikon ohjaajana.

Hiljaisuuden Ystävät ry perustettiin vuonna 1986 edistämään ja tekemään hiljaisuuden retriittiä tunnetuksi, organisoimaan ja toteuttamaan retriitinohjaajakoulutusta ja saamaan aikaan retriittikeskuksen.

Heinäkuun ajan Hiljaisuuden Ystävät tarjoaa yhteistyössä Karjalan Evankelisen Seuran kanssa jäsenille lepokotiviikkoja, jotka vietetään Jamilahden opistossa Haminassa. Henkinen elämänkaari – hengellinen matka -teema aloitti heinäkuun ensimmäisellä viikolla ja siitä jatketaan viikko kerrallaan. Seuraavana vuorossa on retriittiviikko, sitten meditatiivinen valokuvausviikko, kirjallisuusviikko ja heinäkuun viimeiselle viikolle jäävä hiljaisuuden joogaviikko.

Lepokotiviikot ovat tarjolla muillekin kuin yhdistysten jäsenille. Espoolainen Ulla-Maija Kyrölä oli mukana heinäkuun ensimmäisellä viikolla. Hän kiitteli viikon ohjelman monipuolisuutta ja sitä, että ohjelmasta kukin saattoi valita mieluisimmat osiot.

– Tähän elämänvaiheeseeni viikko ohjelmineen sopi mainiosti. Jamilahti on valloittava paikka tarjoten meille kurssilaisille täyden ylöspidon majoituksineen, kiitteli Kyrölä.

– Minua onnisti, kun sain varattua viimeisen paikan tältä leiriviikolta. Ensi vuonna olen hereillä aikaisemmin enkä jätä varaustani viime tippaan.

Poitsilan kartanon tilat omistavan Karjalan Evankelisen Seuran juuret ovat Sortavalassa, josta yhdistys sodan jälkeen eri vaiheiden jälkeen muutti Haminaan. Vuosisadan takaisen lepokotiperinteen elvyttämiseen lähdettiin sitten yhteistyössä Hiljaisuuden Ystävien kanssa.

Hengellinen elämänkaari – hengellinen matka -viikon ohjaajana toimi Susanna Erätuli, joka on myös Hiljaisuuden Ystävien viestijä. Hamina tuli Erätulelle tutuksi hänen toimiessaan keväällä Haminan seurakunnassa teologiharjoittelijana.

– Hiljaisuuden Ystävät vaalii ja edistää kirkon vanhasta rukoushiljaisuuden perinteestä nousevaa hengellistä elämää monin tavoin. Yhdistys kouluttaa retriitinohjaajia, hengellisiä ohjaajia ja Hiljaisuuden joogan ohjaajia sekä luontohengellisyyden ja pyhiinvaelluksen taitajia. Eri verkostojen kanssa luomme mahdollisuuksia hiljentymiseen, mietiskelyyn ja sisäiseen rukoukseen, sanoi Erätuli.

Espoolainen Ulla-Maija Kyrölä oli Hengellinen elämänkaari -viikon antiin tyytyväinen ja arveli tulevansa viikoille ensi vuonnakin.