Haminan talousalueen uutislehti

Juuso vaihtoi piikkarit nappulakenkiin

Juuso Anttilan luontevin pelipaikka löytyy puolustuksen keskustasta. Kuva on keväisestä harjoituspelistä. (Kuva: Mikko Mäkelä)

Metsäkylän juoksijalahjakkuus Juuso Anttila muistetaan Haminan ja Kymenlaaksonkin koululaisurheilusta kestävänä juoksijana, joka täydensi palkintokaappiaan vuosittain 1 000 metrin ja maastojuoksujen kisoista 9 – 15-vuotiaana.

Jalkapallo sosiaalisena lajina vei kuitenkin voiton ja Juuso kuuluu tällä hetkellä sopimuspelaajana FC KTP:n veikkausliigayhdistelmään.

– KTP:n riveihin siirryin jo 11-vuotiaana, kun Haminan Pallokissoille ei syntynyt omaan ikäluokkaani joukkuetta eikä valmentajaakaan. Kotka oli lähin suunta hakea pelejä. Samaa pelaajapolkua kanssani on kulkenut myös haminalainen Kimi Kolsi, kertoo 19-vuotias Juuso.

– Eron huomasi heti siirryttyäni Kotkaan. Valmennuksessa mentiin aivan eri tasolla niin taktisesti kuin teknisestikin. Mika Kopran valmennuksessa aloitin, myöhemmin Pete Ihonen ja Mika Pulkkinen antoivat paljon, mutta Ossi Virta on ollut valmentajistani kuitenkin paras.

Juuson peruskoulu meni vielä Haminan Pappilansalmessa, mutta lukion osoite oli jo Kotka.

– Kotkaan oli myös muutettava, kotiin Metsäkylään ehti vain viikonloppuina, kertoo viime kevään ylioppilas.

Juusolla on menossa kolmas sopimusvuosi FC KTP:n kanssa. Joukkue on puurtanut sarjataulukon häntäpäässä, kuten pienellä budjetilla pelaavalle joukkueelle usein käy.

– Pelaajahankinnoissa ei ole juuri varaa epäonnistua. Tällä kaudella olen päässyt muutamassa pelissä pelaamaan jämäminuutit. Onnistumiset kasvattavat itseluottamusta, joka taas ruokkiin uusia onnistumisia ja tuo lisää peliaikaa.

16-vuotiaiden maajoukkueessa Baltic cupissa Suomea edustanut Juuso sanoo, että Haminasta on noustu ennenkin maajoukkueisiinkin. Marko Tyyskä oli vakio­kamaa nuorisomaajoukkueissa, samoin veljekset Tuomo ja Teemu Turunen, kuitenkin vasta muutettuaan Kotkaan.

– Tuomon kanssa teen paljon yhteistyötä. Fysikaalisten asioiden osaajana hän ymmärtää entisenä pelaajana pelaajien pikkuvaivoja. Huuhkajien taustalla fysikaalisena valmentajana työskentelevä Joni Ruuskanen antoi myös tärkeitä harjoitusvnkkejä.

Juuso Anttilalla on unelma yltää joskus kansainväliselle tasolle, lähitavoitteena on paikan ja tason vakiinnuttaminen veikkausliigapelaajana.

– Pari – kolme vuotta aion kuitenkin joka tapauksessa katsoa, mihin kehityskäyräni yltää. Edessä ovat aikanaan myös armeija ja opiskelut.

Kotona Metsäkylässä on aina turvallista piipahtaa äiti Susannan eväissä.

Lue lisää aiheesta:

Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli