Haminan talousalueen uutislehti

Tattoojuoksu kipaistaan suunnitelmien mukaan

Järjestäjien ydintiimiä vas. Mikko Tyni, Juha Heikkilä, Arto Tilli ja Reima Uusitalo.

Vaikka Hamina Tattoo peruuntui tämän kesän osalta, Tattoojuoksu juostaan suunnitelmien mukaan. Päivä on Tattoon perinteinen lauantai 7.8. ja lähtö sekä maali sijaitsevat Tervasaarella Tullimakasiinin kupeella.

Tattoojuoksu jatkaa Haminan Puolimaratonin perinteitä.

– Puolimaraton järjestettiin Haminassa 17 kertaa vuosittain. Nyt haemme tapahtumaan uutta sykettä Kotkan esimerkkiä seuraten. Vetävyyttä pyrimme saamaan juoksulle sijoittamalla se paikallisen suurtapahtuman yhteyteen, kertoo Arto Tilli Vehkalahden Veikoista, joka tapahtuman järjestää yhdessä Haminan varuskunnan urheilijain kanssa.

Haminan puolimaraton juostiin ensimmäisen kerran 2003.

– Silloin tapahtuman keskus oli Ruissalon liikuntakeskuksessa, mutta sitten tapahtuma tuli keskelle kaupunkia ja maalivaate sijaitsi Vallikadulla Kesäpuiston kupeella. Tattoojuoksun toimisto sijoittuu rannan viljamakasiiniin, kertoo tälläkin kerralla kilpailunjohtajana toimiva Juha Heikkilä.

Kotkan vastaava juoksutapahtuma Meripäiväjuoksu kerää useita satoja osanottajia. Haminassa pyritään saamaan osanottajamäärä nousuun Tattoon vetovoimaan tukeutumalla.

Arto Tilli sanoo, että merellinen reitti on uutta ja kiehtovaa:

– Tervasaarelta juostaan Pappilansaarten kautta Ristiniemen mäkeen ja sieltä edelleen Vilniemelle. Vilniemeltä reitti palaa takaisin Haminaan pyörätietä noudatellen.

– Merimaisemaa on tarjolla mennen tullen ja myös yleisöllä on oivalliset mahdollisuudet seurata juoksijoita reitin varrella, vinkkaa Tilli.

Kun kyse on Tattoojuoksusta, paikalla pitää olla myös torvisoittoa!

– Kymenlaakson puhallinmusiikkiyhdistyksen Kaponieri-ryhmä soittaa tapahtuman tahdit klo 10 – 11.15 välillä, mutta sitten on jo kiire seuraavalle keikalle Harjun oppilaitokseen, kertoo musiikkipuolesta vastaava Reima Uusitalo.

Sarjoja Tattoojuoksussa on viiden vuoden välein yleisestä sarjasta alkaen.

– Matkoja on kaksi: jos Vilniemen keikan juoksee kahdesti, täyteen tulee puolimaraton, jos vain kerran, urakaksi tulee reilu 10 km, valistaa kilpailunjohtaja Heikkilä.

Tattoojuoksuun ilmoittautuminen on jo avattu. Ohjeet löytyvät Vehkalahden Veikkojen kotisivuilta: www.vehkalahdenveikot.fi/yleisurheilu/hamina-puolimaraton/

Patu Patanen kaivoi kuvausta varten aarteistostaan kokoa 37 olevat juoksupiikkarit. Niitä esittelee Tattoojuoksun ratamestari Mikko Tyni.

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli