Iiro Rantala ja Jukka Perko vauhdittavat Eino Gröniä jazzin salaisuuksiin. (Kuva: Maarit Kytöharju)

Bastion jazz on yksi Haminan kulttuurikesän tapahtumista, joita on kehitetty peruuntunutta Hamina Tattoota paikkaamaan. Elokuun ensimmäiselle viikolle 2.–6.8. ajoittuva tapahtuma liikkuu rohkeasti ei niin kovin kaupallisella musiikkibisneksen alueella.

– Kaakonkulmalla on iloisen jazzin vahva traditio jo Kotkan merimieskapakoiden pitkän historian kautta. Tästä ammentaa myös Bastion Jazzin ohjelmisto Haminassa. Pääroolissa ei ole amerikkalainen jazz, vaan musiikki, jossa on meille kaikille tuttua tartuntapintaa, sitä voisi sanoa härmäjazziksi, hahmottaa Hamina Tattoon taiteellinen johtaja Lassi Ikäheimo.

Yksi tapahtuman huipentumista on tiistaille 3.8. sijoittuva Mestareitten ilta, jossa liikutaan jazzväritteisesti suomalaisen tangon sävelissä. Solistina on Eino Grön ja taustalla soittavat jazzin monipuoliset virtuoosit Iiro Rantala, piano, ja Jukka Perko, saksofonit.

– Eino Grönin tanssilavahitit saavat kuin tuuletetun puvun päälleen Iiro Rantalan ja Jukka Perkon kautta, valottaa Ikäheimo.

Konsertti alkaa Hamina Bastionissa jo klo 16.

Emma Salokoski lasketaan irti keskiviikkona klo 19. Konsertin kapellimestarina on kitaran sävyjen suurvisiiri Jarmo Saari.

Timo Lassy Trio astuu lavalle torstaina 5.8. klo 21. Luvassa on Lassyn elokuussa ilmestyvän albumin tuotantoa mutta varmuudella muutakin.

Sami Saari & Jazzpojat aloittavat perjantaina myös klo 21. Saari tuo Haminaan viisihenkisen bändinsä.

Jazz-sarjan konserttien liput 20 € + tilausmaksut. Jazz-passi oikeuttaa sisäänpääsyn kaikkiin jazz-sarjan konsertteihin (yht. 6 konserttia) 80 € + tilausmaksut. Passia on myynnissä rajattu määrä 30.7. asti.

Liput ennakkoon os. Lippu.fi.

Emma Salokoski on yksi Bastion jazzin huippuesiintyjistä. (Kuva: Jouni Salokoski)

Varusmiessoittokunnan 30-vuotisjuhla vihdoinkin!

Puolustusvoimien Varusmiessoittokunta perustettiin Haminassa 1990. Viime vuoteen suunniteltu 30-vuotisjuhlakonsertti jäi pitämättä, mutta nyt se pidetään!

– Viikon aloittaa maanantaina 2.8. klo 19 Varusmiessoittokunnan juhlashow. Luvassa ei ole kuviomarssiosuutta, mutta soittokunta esiintyy ja esittää kimarana erikoisnumeroitaan vaihtelevin kokoonpanoin, kertoo Lassi Ikäheimo.

Varusmiessoittokunnan jousistolla on lisäksi tiistaina yösoitto klo 21:

– Jousisto tavoittelee kapellimestarinsa Tommi Suutarisen johdolla Hamina Bastionin akustiikan parhaita puolia.

Varusmiessoittokunnan tuo Haminaan päällikkökapellimestari Juhani Valtasalmi.

Eino Grön.