Haminan talousalueen uutislehti

Olympia tuli päiväkotiinkin

Linnoituksen päiväkodin pienet ja Kirsi Kuusimaa ammuntaa peilanneessa vesipyssykisassa.

Olympiakisat olivat aidosti läsnä myös Haminassa, kun Linnoituksen päiväkoti pani toimeksi. Tiistaina aloitettiin ja kisat huipentuivat perjantain olympiakulkueeseen päiväkodilta Haminan torille.

Olympiatuli, olympiamaskotti, Suomen lippu sekä tietenkin olympialippu, jossa roolissa oli olympian kehdon Kreikan lippu.

– Me päivystysajan töissä olevat varhaiskasvatuksen opettajat suunnittelimme tämän tapahtuman ja lapset ovat innoissaan monipuolisesta ohjelmasta, kertoi varhaiskasvatuksen opettaja Kati Laulajainen.

– Teeman ympärillä toteutimme eri varhaiskasvatuksen oppimisen alueita, kaikki alkoi olympialipun maalaamisesta.

Olympian tunnukset olivat vahvasti esillä Linnoituksen päiväkodin lasten kulkueessa.

Lasten monipuolinen liikkuminen on yksi varhaiskasvatuksen tehtävistä ja lapsethan liikkuvat, kun heille on tarjolla erilaisia virikkeitä.

Linnoituksen olympiakisoissa edettiin sovelletuilla lajeilla, mutta oli toki oikeanlaisiakin lajeja. Pituushyppy, juoksu, keihään eli lötköpötkön heitto, pallopelit ja ammunta sekä paljon muuta kuuluivat ohjelmaan sovelletuin säännöin.

– Ammunnassa tehtävänä oli vesisuihkuilla kaataa keiloina olleita tyhjiä juomapulloja. Vesileikit ovat innostaneet lapsia koko kesän hellekauden ajan ja järjestimme uima-altaankin pihaan. Se taisi olla yksi kesän kohokohdista.

Linnoituksen päiväkoti päivystää heinäkuun ja paikalla on vain osa lapsista ja henkilökunnasta.

– Ajatuksena on järjestää lapsille mieluista, monipuolista ja laadukasta kesäajan varhaiskasvatusta, totesivat varhaiskasvatuksen opettajat Kati Laulajainen ja Arja-Tuulikki Toikka.

Joona teki mielellään tuttavuutta mörkön kanssa.

Lue lisää aiheesta:

Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli