Haminan talousalueen uutislehti

Kolmen taiteilijan kesäinen näyttely Pyterlahdessa

Pyterlahden Hovin kesänäyttelyn taiteilijat Marjatta Ström (vas.), Raili Aho ja Vappu Eskelinen sekä näyttelyä emännöivä Kyllikki Räsänen.

Pyterlahden Hovissa Virolahdella on avattu kolmen taiteilijan taidenäyttely. Mukana töineen ovat taiteilijat Marjatta Ström, Vappu Eskelinen ja Raili Aho.

Näyttelyn avajaisissa soi tilaisuuteen erityisesti sävelletty musiikki, mutta taloa isännöivä Jorma Hemmiä ei näkynyt:

– Jormalle kävi tapaturma pystyttäessämme näyttelyä ja hän on sairaalahoidossa, kertoi Kyllikki Räsänen, joka on ollut avustamassa näyttelyn rakentamista.

– Yhdistävä tekijä meille on Hovissa asuva Kyllikki Räsänen, yhteinen ystävämme. Hän se meidät kutsui pystyttämään näyttelyn, kertoi Vappu Eskelinen.

Kiteellä syntyneen, nykyisin Paimiossa asuvan  Eskelisen työt edustavat keramiikkaa. Hän on opiskellut myös Ateneumissa ja Taideteollisessa korkeakoulussa. Hän on toiminut myös käsi- ja taideteollisuuden oppilaitoksissa opettajana. Eskelinen järjestää näyttelyitä myös kesäpaikassaan Kiteen Suorannassa

Tuusniemellä Savossa syntynyt, nykyisin Ruotsin Luulajassa asuva Marjatta Ström toi näyttelyyn savesta valmistamiaan käyttöesineitä.

– Vedenpitäviä ovat, kestävät myös konepesun eivätkä sisällä terveydelle haitallisia aineita, vakuutti taiteilija.

Strömin juuret ovat syvällä Savossa, Tuusniemen kunnassa, josta hän muutti Ruotsin Luulajaan jo 45 vuotta sitten. Vuosikymmenien ystävyys Kyllikki Räsäsen kanssa sai myös Strömin innostumaan näyttelystä Virolahdella.

Näyttelleasettajista Raili Aho on selkeästi taidemaalari. Kiteeläisen Ahon työ Ruskasuolla valittiin Kuopion yliopistosairaalan Kaarisairaala -rakennuksen pysyvään taidekokoelmaan kaksi vuotta sitten pidetyn näyttelyn jälkeen. Aho on täydentänyt osaamistaan lukuisilla kursseilla mm. Espanjassa. Hän on harrastanut myös kollaasitaidetta, jossa sekatekniikoilla kierrätysmateriaaleja käyttäen on syntynyt teoksia.

Kolmen taitelijan yhteiseen kesänäyttelyyn voi tutustua elokuun puoliväliin saakka.

Vappu Eskelisen keramiikkaa.

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli