Haminan talousalueen uutislehti

Tuhoutuneen varaston tavaroiden pelastusoperaatio

Roosa Nurminen oli innoissaan saatuaan raunioista äitinsä vanhan nuken, Maijan. – Äiti kertoi ommelleensa Maijalle pikkutyttönä innoissaan vaatteita, kertoi Roosa.

Tulipalo tuhosi maanantaina 19.7. Pilaritiellä Haminassa sijainneen Tehovarastojen Haminan kiinteistön, jossa oli 77 vuokralaisen tavaroita väliaikaisvarastoituina. Osa tuhoutuneen rakennuksen vuokrakopeista on säilynyt kärsien vain vesi- ja savuvahinkoja.

– Tavaroitten siirtäminen samalla tontilla sijaitsevaan, tulelta kokonaan säilyneeseen rakennukseen alkoi keskiviikkona. Ilmoitamme asiakkaillemme erikseen ajankohdan, milloin tavaroita voi tulla noutamaan, sanoi Heikki Hietala Tehovarastoilta.

Tuhoutunut varastorakennus on ollut ympärivuorokautisessa vartioinnissa, jolla on estetty asiattomien visiitit raunioihin.

Väliaikaisvarastojen tyhjentämistä on viivästyttänyt vakuutusyhtiön tyhjennyskielto, sillä raunioissa on ollut sortumavaara.

– Rakennuksen yläpohja on ehjä noin 90 %:n osuudelta. Sortumavaara tietenkin lisääntyi keskiviikkona alkaneiden sateiden vuoksi, arvioi vartiointia palopaikalla suorittanut Erik Sjögren ES Turvapalveluista.

Tulipalo alkoi samalla tontilla sijainneesta autoverstaasta huolimattoman tulenkäsittelyn seurauksena.

– Asiaa tutkitaan nimikkeellä yleisvaaran tuottamus ja tutkinta on alkuvaiheessa, sanoo tutkinnanjohtaja Kai Virtanen Kotkan poliisista.

Tehovarastot lähetti vielä tulipalopäivänä viestin asiakkaille, joiden tavaraa varastoihin oli säilötty:

”ASIAKKAILLE 20.7.2021 KLO 18.05

Tehovarastot Hamina, os. Pilaritie 10 on tänään tuhoutunut tulipalossa. Pyydämme asiakkailtamme kärsivällisyyttä, olemme teihin yhteydessä mahdollisimman pian. Tällä välin ottakaa yhteyttä omaan vakuutusyhtiöönne. Olemme järkyttyneitä ja pahoittelemme syvästi asiakkaillemme aiheutuneita menetyksiä.”

77 asiakasta oli vuokrannut varastotilaa Pilaritie 10:stä. Palopaikalla viime tiistaina piipahtanut haminalainen Jonna Holmsten harmitteli tapahtunutta.

– Olen juuri muuttanut Ruotsista Haminaan ja omaisuuteni oli väliaikaisvarastoituna Pilaritie 10:ssä. Valokuvia, asiapapereita, huonekaluja, vaatteita, muistoja.

Päästyään tyhjentämään varastoaan Holmsten saattoi tarkastella tavaroitten kuntoa.

– Alimmaisena olleet kirjat, asiapaperit, sohva ja matot kärsivät eniten kosteudesta. Osa jäi sinne, paperitavara kastui pilalle ja pelastin mitä oli pelastettavissa

Jonna Holmstenilla on vakuutus, jolta voi hakea korvauksia.

– Odotusarvo on kuitenkin mitätön, ei näillä tavaroilla juuri rahallista arvoa ole vakuutusyhtiön mittareilla laskettuna.

– Tehovarastojen viesti oli selvä: korvauksia voi saada vain omasta vakuutuksesta, ei muualta.

Pilaritien varastorakennuksen rauniot eivät ole kaunista katsottavaa.

Lue lisää aiheesta:

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli

Previous slide
Next slide