Haminan talousalueen uutislehti

Itä-Länsi -valinta tärkeä porras nuoren pesisuralla

Valinta perinteiseen Itä-Länsi -otteluun on jokaisen pesäpalloilijan tavoite. Haminan Palloilijain kaartista kasvaneet Veera Toikka ja Tytti Bertling olivat tavoitteessaan Porissa järjestetyssä Itä-Länsi -tapahtumassa, kun molemmille tuli valinta B-tyttöjen arvo-otteluun.

Haminan Palloilijoita neitosista kumpikaan ei edustanut, sillä Veera siirtyi täksi kaudeksi pelaamaan Pöytyän Urheilijoihin ykköspesikseen, Tytti Lappeenrannan Pesä Yseihin superpesikseen.

Veera pukeutui Porissa Lännen joukkueen peliasuun, Tytti Idän.

– Halu kehittyä pelaajana edelleen oli siirtoni motiivina. Henkilökohtaisesti kausi seurajoukkueessa onkin mennyt hienosti, mutta joukkue on hieman jäljessä tavoitteistaan, kertoi Tytti.

– Kauden peleissä olen lyönyt jopa neljä kunnaria!

Veera jätti viime kauden jälkeen HP:n ja tavoittelee nyt superpesispaikkaa uuden joukkueensa Pöytyän lukkarina. B-tyttöjen superia hän pelaa Porin Pesä-Karhujen riveissä.

– Hyvin ovat sarjapelit menneet, olemme vahvasti menossa kohti sarjanousua. B-tytöissäkin tavoitteemme on korkealla, sillä toistaiseksi meillä on vain yksi tappio, kertoi Veera.

Itä-Lännen tunnelma sai molemmilta ylistystä.

– Hieno kokemus kaikkineen. Upea yleisö, hienot tilaisuudet joukkueelle.

Veera joutui Porissa tyytymään jokerin rooliin, josta hän kiittikin iskemällä juoksun.

– Tottakai olisi ollut kivaa päästä näyttämään osaamista myös lukkarina, mutta rooli sisäpelissä oli sitten vahvempi. Jo valinta joukkueeseen oli ihan huippujuttu! arvioi Veera.

Tytti pelasi avausjakson 2-kopparina, toisen jakson etenijäjokerina.

– Jokerin roolissa jää ilman osuutta ulkopeliin, josta nautin enemmän. Rooli on pelissä se, johon pelinjohtaja pelaajan määrää, tuumi Tytti.

Veera Toikka ottaa syksyllä uuden askeleen elämässään, edessä on muutto Joensuuhun!

– Aloitan kauppatieteiden opinnot Joensuun yliopistossa. Loppukesän ajan panokset ovat kuitenkin pelkästään pesäpalloilussa, sanoi Veera, viime kevään ylioppilas.

Tytti Bertling puolestaan panostaa viimeiseen lukiovuoteensa.

– Viime vuonna sain sovittua opinnot koulun kanssa kätevästi, toivottavasti pääsen hyvään sopimukseen myös uuden rehtorin kanssa, jutteli Tytti.

Länsi voitti B-tyttöjen arvo-ottelun lopulta numeroin 2–1 (2–3, 5–4, 1–0).

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli