Haminan talousalueen uutislehti

Seuratalo ehostuu uudella patiolla

Patiota syntyy vauhdilla kun tekijät ovat asialla. Edessä Kari Mänttäri. Muut vasemmalta Pertti Seppälä, Kari Yrjönen, Tapani Korpela ja Mika Liinamaa.

Talkootyössä on edelleen voimaa! Tämä on todistettu jälleen kerran Mäntlahdessa, jossa seuratalo Toivolan piha-alueelle rakennetaan noin 120 m2:n patio kaiteineen sekä päälle vielä kesäkeittiö.

– Talkooväkeä on listallamme 30 henkeä, normimäärä per talkooilta on 20:n tienoilla, kertoo Matti Seppälä.

Seuratalo Toivolan terassiurakka on yksi Leader Sepran tukemista hankkeista. Toivolan omistaa Rannanpojat ry, jolle hanke on jo neljäs Leader Sepran tukemana.

– Saadakseen tukea hankkeen hakijan on oltava yhdistys ja talkootyön määrän on oltava vähintään 1 000 tuntia arvoltaan 40 % koko hankkeesta. Terassihankettamme Leader Sepra tulee 27 700 eurolla, valistaa Seppälä.

Vauhtia talkooporukkaan saa se, että valmista on oltava lauantaina 21.8., jolloin Toivolassa pidetään seuraavat häät.

Pirkko Myllyojalle on talkoopäivinä langennut luontevasti kahvituksen junaileminen.

Toinen takaraja on viikkoa myöhemmin:

– Mäntlahti valittiin Kymenlaakson kyläksi 2021. Huomionosoituksen kunniaksi järjestämme kaikille kyläläisille juhlan 28.8., jolloin lohikeittoa kyllä riittää kaikille. Tarjolla on myös torvisoittoa ja pari pakollista puhetta.

–  Juhlassa esitetään myös pätkiä toistaiseksi viimeisimmästä näytelmästämme Onnellisten ihmisten kylä, jota Toivolassa esitettiin 2019.

Matti Seppälä pitää Leader Sepralta saatavaa tukea maaseudun pelastuksena.

– Tuen ansiosta pyrimme pitämään maaseutua elinvoimaisena. Yhteisöllisyys kukoistaa, kun yhdessä talkoilemme hankkeitamme eteenpäin.

Terassiurakan ohessa panostetaan myös seuratalon muihin palveluihin:

– Sisätiloihin tulee videotykki, joka on tämän ajan palveluita. Asennuksesta vastaa osaava sähkömies ja  eri alojen osaajia meillä on talkoissamme muissakin hommissa, kertoo Seppälä.

– Tottakai, tilat ovat tarjolla vuokrattaviksi kaikkiin juhliin!

Pation edusta tulee pihakivistä, tekijöinä Mika Taari (edessä) ja Jan Yrjönen.
Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli