Haminan talousalueen uutislehti

Kasari ei huolinut jäsenkirjaa – jäi ilman valiokuntapaikkaa

Jorma Kasari sanoo hänen äänestäjäkuntansa ihmettelevän sosialidemokraattien menettelyä paikkajaossa.

Haminan kaupunginvaltuustoon sosialidemokraattien listalta sitoutumattomana valittu Jorma Kasari jäi kokonaan ilman valiokuntapaikkoja. Vuodesta 1980 alkaen valtuustossa istunut Kasari on virkaiältään valtuuston nestori.

Kasari neuvotteli useistakin mahdollisista luottamusmiespaikoista, mutta neuvottelut törmäsivät siihen, ettei hän suostunut ottamaan sosialidemokraattien jäsenkirjaa.

– Vaaleihin kelpasin sitoutumattomana kuten myös neljä vuotta sitten, mutta nyt en enää kelvannutkaan valiokuntiin, ihmetteli Kasari.

Vasemmistoliiton puolesta koko ikänsä liputtanut Kasari ei sitten tarttunut puolueen tarjoamiin armopaloihinkaan, kun hänelle tarjottiin tarkastuslautakunnan varapuheenjohtajan postia. Mihinkään takinkääntöön hän ei ollut valmis.

– Hyvinvointilautakunta, sinne olisin kernaasti mennyt. En voi kiistää, ettenkö ole pettynyt. Samalla äänimäärällä toinen pääsi kaupunginhallitukseen, minulle ei paikkoja riittänyt.

Haminan sosialidemokraattien vaalipäällikkö Jarkko Harjumaaskola sanoi, että neuvotteluja Kasarin kanssa käytiin hyvässä hengessä, mutta Haminassakin sosialidemokraatit menivät puolueen yleisohjeen taakse.

– Puolueen mukaan vaaliehdokkaaksi voi sitoutumattomia ottaa, mutta lautakuntapaikkojen jakovaiheessa ehdokkailta on edellytettävä puolueen jäsenkirjaa. Tähän Kasari ei suostunut, sanoi Harjumaaskola.

– Jäsenkirjan vastaanottaminen olisi muuttanut tilanteen, silloin tarjolla olisi ollut vaihtoehtona hyvinvointivaliokunnan puheenjohtajuuskin.

Jorma Kasari sanoi, että alkanut valtuustokausi on hänen viimeisensä. Valtuustokaudella 2012 –2017 hänellä oli Vasemmiston valtuustoryhmässä neljä muutakin valtuutettua. 2017 vaaleihin Vasemmisto ei asettanut lainkaan ehdokkaita, mutta Kasaria pyydettiin sosialidemokraattien ryhmään sitoutumattomana. Tuloksena 132 ääntä ja valtuustopaikka. Viime vaaleissa paikka heltisi 99 äänellä.

Valtuuston avauskokouksessa Kasari ilmoitti perustaneensa oman valtuustoryhmän. Samalla sosialidemokraattien valtuutettujen määrä supistui yhdeksään.

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli

Previous slide
Next slide