Koronarokotuksen ajanvaraus laajeni perjantaina Kymenlaaksossa kaikille 12 vuotta täyttäneille ja rokotusaikoja on tarjolla 12–15-vuotiaille nuorille iltaisin viikosta 33 alkaen. Lisäksi viikolla järjestetään walk in -rokotusiltoja, jonne 12–15-vuotiaat voivat saapua hakemaan 1. rokotusannoksen ilman ajanvarausta.

Kymsote päätyi rokottamaan nuoret rokotuspisteillä, sillä se mahdollistaa nopeamman tahdin kuin kouluilla rokotettaessa.

– Kun aloitamme rokotukset mahdollisimman pian rokotuspisteillä, on koko ikäluokka periaatteessa mahdollista rokottaa kertaalleen jo elokuun aikana, kertoo Kymsoten johtajaylilääkäri Marja-Liisa Mäntymaa.

Järjestely koskee kaikkia Kymenlaakson kuntia Pyhtäätä lukuun ottamatta. Pyhtään kaupunki tiedottaa 12–15-vuotiaiden kuntalaisten rokottamisesta asukkailleen erikseen.

Nuori 12–15-vuotias voi päättää rokotuksestaan itse, mutta terveydenhuollon ammattilainen arvioi asian tapauskohtaisesti.

Viime viikolla Kymsote järjesti Kotkassa ja Kouvolassa kolmena erillisenä päivänä walk in -koronarokotuksia, jonne on mahdollista saapua ilman ajanvarausta. 12 vuotta täyttäneille oppilaille ja opiskelijoille sekä henkilökunnalle kohdennettu rokotusilta veti puoleensa monet odotukset ylittävän määrän kymenlaaksolaisia. Tästä syystä ruuhkaa syntyi ja jonotusajat venyivät paikoin pitkiksi.

– Myös Haminaan on tulossa  walk in -rokotustilaisuuksia, ensin kuitenkin koululaisille. Kaikille avoimesta walk in -rokotustapahtumasta Haminaan ei vielä ole aikataulua. Nyt keräämme tähänastisista tapahtumista tietoa, ja vielä tällä viikolla on tarkoitus saada lisää suunnitelmia walk in-rokotuksista ja paikoista, sanoi johtajaylilääkäri Marja-Liisa Mäntymaa.