Haminan talousalueen uutislehti

Tragediaa ja mustaa huumoria sienimetsässä

Mies joka kuoli -sarjan ohjaaja Samuli Valkama antaa kuvausohjeita Eiji Miharalle ja Jussi Vataselle. Eiji Miharan on voinut bongata mm. James Bond -leffasta Spectre.

– Käsikirjoitusta lukiessani aloin heti pohtia, mihin komedian ja tragedian raja asettuu, kertoo Mies joka kuoli -elokuvan päätähti Jussi Vatanen.

Antti Tuomaisen romaaniin perustuvaa, ensi syksynä Elisa Viihde Viaplay suoratoistopalvelussa julkaistavaa sarjaa Mies joka kuoli kuvattiin viime viikolla haminalaisessa metsässä.

– On harvinaisempaa, että kuvauksia päästään tekemään samoissa maisemissa, mihin kirjan tapahtumat sijoittuvat.

Kirjailija Antti Tuomainen on ilahtunut haminalaista sieniyrittäjä Jaakko Kaunismaata esittävän Vatasen sanoista.

Kamera-ajoa varten tarvittavan, 300 kiloa painavan teleskooppinosturin siirtäminen maastossa on hikistä hommaa. Kamera-ajoa varten on ensin täytynyt rakentaa pehmeään kangasmaastoon hyvin tuettu kiskorata.

– Juuri sitä olen tavoitellut, vakavien ja humorististen sävyjen yhteenliittämistä. Kirjan tyylilajia voisi luonnehtia mustaksi komediaksi.

Tuomainen on edellisenä päivänä ensimmäistä kertaa nähnyt raakatrailerin filmistä.

– Heti ensimmäinen ajatus oli, että tämä on hyvä. Tarina ja tunnelmat välittyvät. Kuitenkin on muistettava, että tässä tullaan kokonaan uuteen kerronnan muotoon. Sarjan tekijät tekevät sen, mitä heidän täytyy tehdäkseen siitä ehjän, oman teoksensa.

– Käsikirjoituksen teossa oli heti lähtökohtana, ettei romaanin tunnelmaa särjetä, sanoo Markku Flink ReelMediasta, joka tuottaa sarjan Elisa Viihteelle.

Näyttelijä Saara Kotkaniemeä valmistellaan kuvauksiin.

Tuomainen on tänä kesänä vieraillut Haminassa, lapsuuden kesämaisemissa, useammin kuin moniin vuosiin.

– Meillä oli Summassa kesäpaikka. Olen ihan fiiliksissä kun olen täällä taas. Vielä kun pääsisi saariin! Haminan saaristo on yksi hienoimpia.

Kansainvälisyys on ollut Tuomaisen työtä jo 10 vuoden ajan, kirjoja on julkaistu 30 maassa. Jäniskerroin-romaanista on tekeillä elokuva Hollywoodissa.

Mies joka kuoli ilmestyy Elisa Viihteellä kuusiosaisena sarjana syksyllä 2022. Sarja päätynee myös kansainväliseen levitykseen, sillä osatuottajana on saksalainen yhtiö.

Antti Tuomaisen romaanien musta huumori puree kotimaassa ja maailmalla. – Kirjojen menestys on minulle aina yhtä iso ihmetyksen ja kiitollisuuden aihe.
Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli