Fire Ladyn Tintti Mikkonen on tulitaiteen pioneereja Suomessa. (Kuva: Matias Ahonen Valo- ja videokuvaus)

Väriä ja värinää syksyyn tuo lauantaina 28.8. Tervasaarella järjestettävä Tervaroihut-tapahtuma. Järjestelyissä ovat mukana Kehittyvä Hamina ry:n rinnalla Haminan kaupunki ja Tervasaaren yrittäjät.

– Ideaa käsittelimme jo pari vuotta sitten, mutta korona sotki silloin suunnitelmat. Nyt tulemme julkisuuteen jalostuneemmalla versiolla, sanoo Kehittyvän Haminan sihteeri Kati Jokelainen.

Tervaroihujen ytimessä on myyntipisteiden ohella tasokasta musiikkia, joka aloitetaan klo 15 Jukka Hallikaisen setillä. Klo 17 aloittaa Semi Medium.

Klo 19 estradin valloittaa Fire Ladyn tulishow, Tintti Mikkonen on tulitaiteen pioneereja Suomessa.

– Vuodesta 1999 tulishowllaan kansaa valaissut sirkustaiteilija tulee Pirkanmaalta. Monipuolinen tulivälinehallinta ja pitkä kokemus takaavat katsojille nautinnollisen ja mieleenpainuvan elämyksen.

– Laajasta teemarepertuaarista asiakas voi valita tapahtumaansa sopivimman vaihtoehdon: kepit, dragon, vanne, poit, fanit, hyppynaru ja keilat mahdollistavt tulishown erilaisiin tilaisuuksiin ja tunnelmiin, valottaa Kati.

Musiikkipuolen päätösnumerot soittaa The Flangers, taattua rautalankaa.

Tervaroihut on myös myyntitapahtuma, yrittäjät voivat varata myyntipaikat etukäteen.

– Järjestöistä mukana ovat mm. Kiekkoympyrät -12 joukkueen taustavoimat, jotka tuovat paikalla laukaisututkan. Haminan Keskiaikaiset esittelee toimintaansa ajan henkeen pukeutuneina. Lisänä paikalla on keskiaikainen teltta, sään salliessa nuotioita ja musiikkia. Lapset ja lapsenmieliset voivat kokeilla boffereita sekä kirveenheittoa.

Tervasaasaaren ilmeen luo vahvalla panoksellaan valotaiteen osaaja AK Sound, joka virittää myös äänitehosteet

– Autoliikenne Tervasaaren perukoille päättyy ennen Tullimakasiinia isolle parkkipaikalle. Näin se toimi kivuttomasti Rompetorillakin.

Kehittyvä Hamina ry:n puheenjohtaja Sanna Vapalahti sanoo, että Tervaroihut on yhdistyksen toinen pääaktiviteetti.

– Tervaroihut tuo valoa ja säpinää pimentyvään syksyyn. Seuraavaksi panostamme joulutorille, kertoo Vapalahti.

Tervaroihujen suunnittelun voimakaksikko Kati Jokelainen (vas.) ja ravintola Tervanarun Sari Oleander.