Haminan talousalueen uutislehti

Kaksi uutta latauspaikkaa sähköautoille

Haminan Energian Tervasaaren latauspistettä Töpseliä esittelivät myyntipäällikkö Tuomas Uski ja viestintäpäällikkö Tiiti Haikonen.

Haminan Energia on rakentanut kaksi latauspaikkaa sähköautoille. Toinen paikoista sijaitsee Haminan torilla, toinen Tervasaaressa. Autojen lataaminen näissä paikoissa on ilmaista syyskuun loppuun saakka.

– Latausten hinnoittelu on jatkossakin hyvin maltillinen. 100 km:n lataamiselle tulee hintaa noin 1,5 – 2 euroa, arvioi myyntipäällikkö Tuomas Uski Haminan Energiasta.

Latauspisteiden toteuttaminen on tehty yhteystyössä Haminan kaupungin kanssa. Uski sanoo, että sähköautojen lisääntyessä voimakkaasti latauspisteiden tarve kasvaa.

– Latauspisteitä myös rakennetaan eri puolille maata kovalla vauhdilla. Latauspisteiden saatavuus selviää tien päällä autoilijalle hänen kännykkäänsä asennetun apin avulla.

Haminan Energia panostaa latauspisteiden rakentamiseen myös yksityistalouksille, taloyhtiöille ja yrityksille.

– Kartoitamme asiakkaan pyynnöstä kiinteistön sähköverkon tilanteen ja teemme suunnitelman latauspisteen asentamisesta. Valmiita olemme tietenkin myös asentamaan, sanoo Uski.

Omakotitalon latauspisteen hinta vaihtelee kohteen mukaan, samoin taloyhtiöissä.

– Kun virransaanti latauspisteelle on helppo juttu, hinta on kohtuullisempi. Jos taas virtakaapelia on ujutettava vaikka pitkiäkin matkoja, tulee hintaakin enemmän.

Uski on itse kerännyt kokemusta sähköautoilusta vuoden ajalta.

– Normaalit työajot vaativat pari latausta viikossa, Tampereellekin pääsee muttei enää takaisin ilman välilatausta, joka onnistuu pikalatauksena kahvipaussin aikana. Uskon aidosti sähköauton tulevaisuuteen, tuumii Uski.

Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli