Haminan talousalueen uutislehti

Valojen yö 10.9. kutsuu tuhansia, mutta turvallisuudesta ei tingitä

Valojen yö tuo vuosittain tuhansia ihmisiä Haminan keskustan valaistuihin kohteisiin. Kun vielä eletään pandemian varjostamaa aikaa, täyteen ahdetuissa pisteissä kulkeminen voi tuntua ahdistavalta. Toimintoja onkin suunniteltu hajautetummin, huomioiden tyypillisiä ruuhkakohtia, elämyksellisyydestä tinkimättä.

Haminan kaupungin kulttuuripalveluiden koostamaa tapahtumaohjelmaa pääsee nauttimaan useissa paikoissa, uusina kohteina Suomen lipun aukio ja Oolanninpuisto. Illan huipentava ilotulitus ammutaan Tervasaaren Rampsinkarista. Sitä voi ihastella laajalta kaupunkialueelta, yleisön pakkautumatta liian tiiviisti.

Supersuosittu Pormestarin puutarha on avoinna perjantain lisäksi myös lauantaina 11.9. ja vierasmäärä voidaan hajauttaa kahdelle illalle. Hamina Bastionissa järjestetään musiikkiohjelmaa sekä tanssi- ja sirkustaidetta.

Poikkeuksellisesti Bastionin osuuteen jaetaan etukäteen maksuttomia pääsylippuja rajallinen määrä, jolloin yleisön määrää voidaan hallita.

Bastionin ohjelma julkistetaan ja pääsylippuja jaetaan ennakkoon 1.9 alkaen Haminan pääkirjastolta. Tapahtumassa lippuja voi vielä tiedustella Bastionin pääsisäänkäynniltä.

Koska kyseessä on valon juhla, myös keskustan asukkaita ja yrityksiä kannustetaan mukaan valaisemaan ikkunoitaan perjantaina 10.9. ja koko viikonlopun ajan. Kaupunkiin odotetaan 11.9. risteilyvieraita. Valaistut kohteet ovat mukava lisä viihtyisässä kaupunkikuvassa.

Yhteisvastuullisuuden nimissä tapahtumassa on yleinen maskisuositus ja siihen pyydetään osallistumaan vain terveenä ja oireettomana.

Lue lisää aiheesta:

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli