Haminan talousalueen uutislehti

Yrittäjäpalkinnot ansioituneille

Palkitut yrittäjät vas. Ville Meronen, Timo Koskinen ja Sari Forsell-Honkonen.

Yrittäjän päivän seminaari olivat jaossa perinteiset Haminan Yrittäjien jakamat yrittäjäpalkinnot. Vuoden 2021 yrittäjänä palkittiin Ville Meronen, K-Supermarket Kanuunan kauppias. Meronen on johtanut Kanuunan Haminan päivittäistavarakaupan ykköseksi aloitettuaan kauppiaana 2017.

Nuoren yrittäjän palkinnon vastaanotti Koskisen Höyläpuun Timo Koskinen ja Yksinyrittäjän palkinnolla muistettiin Sari Forsell-Honkosta, joka ahkeroi yrityksessään Jalkahoitola Villivarvas.

Yrittäjäpalkintojen jakaminen on ollut viime vuosina yksi Yrittäjän päivän seminaarin ohjelmanumeroista.

– Yrittäjä-palkinto lämmittää erityisesti sen vuoksi, että se on yrittäjäjärjestön myöntämä, sanoi Haminan Yrittäjien puheenjohtaja Nina Nylund.

Kanuuna-kauppias on vuoden yrittäjä Haminassa

Haminan Yrittäjät ry on palkinnut K-Supermarket Kanuunan kauppiaan Ville Merosen Vuoden yrittäjänä. Meronen vastaanotti huomionosoituksensa Vehkalahtisalissa pidetyn Yrittäjäseminaarin yhteydessä.

Kauppias Meronen, 44, on sekä yllättynyt että hyvillään palkitsemisesta.

– Palkinto kuuluu koko henkilökunnallemme. Meillä on yhteinen tahto tehdä työmme hyvin ja olla alueen paras kauppa, sanoo Meronen.

Meronen aloitti K-Supermarket Kanuunan kauppiaana vuonna 2017. Ensimmäinen vuosi meni keskellä myymälän peruskorjausta, jota seurasivat mittavat investoinnin myymälän tekniikkaan.

– Liikevaihtomme on kasvanut vuodesta toiseen. Viimeisin loikka osoitti vuodelta 2020 jopa 11 %:n kasvua liikevaihdolle, joka nousi 19,8 miljoonaan euroon.

Hyvän asiakaspalvelun ohella kauppiaan on osattava tehdä valtava määrä oikeita valintoja.

– Meillä on myynnissä 18 000 eri tuotetta ja itsenäisenä kauppana meillä on mahdollisuus päättää, mitä tuotteita meillä myydään. Asiakkaiden ääntä kuunnellen kauppa kehittyy notkeana koko ajan, kiteyttää kauppias Meronen.

Keskon K-Supermarket-ketjussa tehdään jatkuvasti mittauksia asiakastyytyväisyydessä. Kanuuna on keikkunut viimeiset vuodet kärkipaikoilla.

– Kahtena viime vuonna olemme olleet alueemme paras K-Supermarket ja koko maan mittauksissakin 15 parhaan joukossa. K-Supermarketketjussa Suomessa on lähes 250 kauppaa.

Menestyäkseen kaupan alalla on myymälää kehitettävä koko ajan. Ville Meronen sanoo, että liikevaihdon kasvu ei suoraan heijastu liiketulokseen. Koronapandemia on myös kauppojen kiusa.

– Koronan myötä kaupoille on tullut kokonaan uusia kulueriä. Myymälässä käytettävien kumihanskojen määrä on meillä moninkertaistunut, samoin kasvomaskit, joita ei käytetty ennen koronaa missään. Desinfiointipylväitä on tarjolla joka puolella.

– Koulupoikana sanoin vanhemmilleni, että yrittäjää minusta ei ainakaan tule. Nyt on meneillään 17:s yrittäjävuoteni.

Itsenäisenä K-kauppana K-Supermarket Kanuuna voi suosia paikallisia tuottajia, kuten leipomoita, selvittää kauppias Ville Meronen.

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli