Haminan talousalueen uutislehti

HP hyvästeli superpesiksen

Haminan Palloilijain miesten joukkueen taistelu sarjapaikasta ei riittänyt. Lauantaina joukkue voitti putoamiskamppailussa vieraansa Siilinjärven Pesiksen 2–0 (5–2, 3–2), mutta ratkaisevan viidennen pelin voitti Siilinjärvi kotikentällään lukemin 1–0 (1–1, 4–3).

Sarjapaikka ei ole tosin vielä Siilinjärvenkään taskussa, sillä se joutuu pelaamaan superin paikasta vielä ykkös­pesiksen Oulua vastaan.

Haminassa joukkueilla oli selkeä tasoero ja HP ansaitsi kiistattoman voittonsa.

Siilinjärvellä avausjaksoa suorastaan tyrkytettiin haminalaisille, mutta jakso päätyi tasapeliin 1–1. HP:lla oli ensi jaksolla peräti yhdeksän kolmostilannetta, mutta kotiuttaminen onnistui vain kerran. Siilinjärvellä oli kaksi tilannetta ja toisesta joukkue raapi jakson tasoituksen.

Joukkue sortui tehottomuuteensa, sillä muilla mittareilla kuin juoksuilla HP oli kentän paras porukka.

Historia toistaa itseään piinallisella tavalla, sillä myös HP:n edellinen pääsarjakausi päättyi yhteen kauteen ja silloinkin joukkueen pudotti SiiPe!

Toisella jaksolla SiiPe meni Jiri Pippolan kahdella ja Ville Veittikosken ja Mikko Hakomäen juoksuilla 4–1 johtoon, eikä HP kyennyt puristamaan tasoitusta.

Kolmannen sisävuoron kavennukset läksivät Kimmo Lukkarin ja Juha Toikan mailoista, kotiin kipittivät Nino Muurivirta ja Jani Ahonen. Viimeiseen sisävuoroonsa HP kehitti vain yhden 3-tilanteen, joka ei tulosta enää tuonut.

HP:n ratkaisevia ongelmia kotiutuksissa kuvastaa se, että mahdollisuuksia kotiutuksiin joukkueella oli 16. Niistä tuli vain neljä onnistumista. SiiPe hieroi pelin viisi juoksuaan yhdeksästä tilanteesta eli kotiutusten onnistumisprosentti oli yli 50.

Alkukaudella HP:n sisäpelin onnistumisten painopiste oli kotiutuksissa ja ongelmat tilanteiden rakentelussa. Loppukaudesta tilanne keikahti: kärki toimi hyvin ja miehiä saatiin pesille, mutta kotiutukset tökkivät.

Pettymys muttei katastrofi

HP:n puheenjohtaja Rami Orola sanoi, että suuren pettymyksenkin jälkeen aurinko nousi maanantaina. Putoaminen superpesiksestä ei ole  HP:lle katastrofi vaikka se kirpaiseekin.

– Kahden kotipelin jääminen pelaamatta koronakaranteenin vuoksi kiusasi talouttamme ehkä enemmän. Edellisellä superin kaudella 2018 pääsimme 1500 katsojan yleisökeskiarvoon, kun nyt jäimme 900:aan.

– Seurassamme on 17 joukkuetta, joka antaa meille hyvän pohjan toiminnan kehittämiseen. Edustusjoukkueisiin panostamme sitten tilaisuuden ja sarjatason mukaan, arvioi puheenjohtaja Orola.

HP:n toiminnanjohtaja Marko Hovi sanoi, että kaikki pelaajasopimukset ovat rauenneet.

– Iso pettymys tämä oli. Joukkueen oma tavoite oli selviytyä pudotuspeleihin ja vähintäänkin säilyttää sarjapaikka, mutta molemmista tavoitteista jäätiin, tunnusti Hovi.

– Pelillisesti joukkue ei päässyt koskaan sille tasolle, jota tavoiteltiin. Odotusarvomme olivat selvästi korkeammalla. n

4.9.: HP – Siilinjärvi 2–0 (5–2, 3–2)

HP:n tehot: Kimmo Lukkari 2/0/3, Teemu Rouhiainen 1/1/6, Roope Koskelainen 1/1/2, Sasu Toikka 1/0/5, Juha Toikka 1/0/4, Ville Kotro 1/0/3, Nino Muuruvirta 0/1/7, Joona Mäkelä 0/3/4, Jani Ahonen 0/2/4, Henri Heikkilä 0/0/4.

Palkitut; Ip. Joona Mäkelä, IIp. Teemu Rouhiainen.

5.9.: Siilinjärvi – HP 1–0 (1–1, 4–3)

HP:n tehot: Kimmo Lukkari 2/0/5, Juha Toikka 2/0/4, Henri Heikkilä 0/1/5, Sasu Toikka 0/1/5, Jani Ahonen 0/1/4, Nino Muuruvirta 0/1/4, Teemu Rouhiainen 0/0/4.

Palkitut: Ip. Henri Heikkilä, IIp. Sasu Toikka.

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli

Previous slide
Next slide