Haminan talousalueen uutislehti

Peter Muurman nousee kaupunginhallituksen johtoon

Peter Muurman Haminan kaupunginvaltuuston kokouksessa vierellään valtuutetut Jorma Kasari ja Hannah Honkanen. (Arkistokuva)

Kokenut Peter Muurman, 77, nousee Haminan kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi. Valinnan sinetöi seuraava kaupunginvaltuusto, joka kokoontuu 28.9.

Muurman toimii kh:n puheenjohtajana 31.5.2023 saakka, jonka jälkeen nuijan saa kahden vuoden ajaksi kaupunginvaltuutettu Antti Pakkanen, 35.

Perussuomalaisten valtuustoryhmä teki valinnat sen jälkeen, kun kaupunginhallituksen johtoon valittu Ari Rinne päätti luopua tehtävästä.

Muurman istuu kolmatta vaalikautta kaupunginhallituksen jäsenenä, mutta hänellä on ollut mittava kirjo luottamustehtäviä muuallakin.

– Yhden vaalikauden johdin Vantaan kaupunginhallitusta ja kuuluin esimerkiksi kahdeksan vuotta Pääkaupunkiseudun yhteistyövaltuuskunnan hallitukseen, kertoo kolme vaalikautta eli 12 vuotta kansanedustajana työskennellyt Muurman.

Muurman uskoo, että yhteistyö ei ole ongelma Haminan virkamiesjohdon kanssa.

– Pelisäännöthän ovat selkeitä. Virkamiehet valmistelevat asiat ja luottamusmiehet päättävät. Mandaattinsa suoraan kansalta vaaleissa saanut valtuusto käyttää suurinta päätäntävaltaa.

– Kaupunginjohtaja on virkamieskaartin vetäjä ja operatiivinen johtaja. Minä olen kaupunginhallituksen puheenjohtaja eikä näitä tehtäviä ole syytä sotkea keskenään, sanoo Muurman.

Haminan vallankäyttö on jakautunut perinteisesti kolmen puolueen kesken. Kuntavaalien menestyksen perusteella paalupaikka on vaihdellut sosialidemokraattien, Kokoomuksen ja Keskustan välillä. Nyt johtavan roolin on saanut vaalivoittaja Perussuomalaiset.

– Uskon Perussuomalaisten osaavan ja ymmärtävän asemansa oikein ja asioista päätetään viisaasti ja harkinnalla. Kun Perussuomalaisilla ei ole enemmistöä, päätöksenteossa on joka tapauksessa otettava huomioon muidenkin mielipiteet, arvioi Muurman.

Muurman on koulutukseltaan yhteiskuntatieteiden maisteri ja hänen sotilasarvonsa on yliluutnantti.

Haminan Perussuomalaiset reivaa joukkuettaan muutenkin uuteen asentoon Peter Muurmanin siirryttyä kaupunginhallituksen johtoon.

Muurmanin kanssa tehtävän puolittava kaupunginvaltuutettu Antti Pakkanen nousee välittömästi kaupunginhallituksen jäseneksi hallituksen jättävän Ari Rinteen paikalle.

Pakkasen paikan kaupunginvaltuuston 1. varapuheenjohtajana saa Johanna Ceder, joka nousee 31.5.2023 kaupunginhallitukseen syrjäyttäen Janne Nyholmin.

Kaikki nimitykset menevät vielä kaupunginvaltuustoon vahvistettaviksi.

Lue lisää aiheesta:

Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli