Haminan talousalueen uutislehti

Ruissalon nyrkkeilysali kaipaa lisää harrastajia

Carolina Miettinen (edessä vas.) ja Sofia Lahtinen tähtäävät kilpakehään. Muut taustalla Kymen Nyrkkeilijöiden puheenjohtaja Patricio Garces (vas.), nuori lupaus Aapo Rovanperä, Kasperi Salojärvi ja Taru Anttila.

Kymen Nyrkkeilijäin kaarti on kotiutunut hienosti uuteen saliinsa Ruissaloon. Sali valmistui uimahallin tiloihin ja samalla tulivat huippuolosuhteet budolajeille sekä salikuntoilulle.

– Kun vanha nyrkkeilysalimme urheilukentän kupeella suljettiin, meiltä katosi muutamia harrastajia. Osa on nyt palannut leiriimme, mutta tilaa on uusillekin, sanoi nyrkkeilijöitä Haminassa vuosikaudet valmentanut Raimo Juutilainen.

Käytännössä Kymen Nyrkkeilijät aloitti Ruissalossa nollilta, vanhan salin harjoitusringistä oli jäljellä vain muutamia sekä sitoutunut valmentajakaarti.

– Harjoittelemme tiistaisin ja torstaisin klo 17.30. Harjoituksemme eivät tähtää kilpailutoimintaan mutta siihenkin annamme mahdollisuuden. Erinomaista kuntoilua, sitähän tämä on, sanoo Petteri Ala-Outinen, toinen valmentajista.

Carolina Miettinen ja Sofia Lahtinen ovat treenisalilla tavoitteenaan myös kilpailuottelut. Vanhan salin purkaminen ja koronan aiheuttama sulku toivat katkoksen molempien harrastukselle.

Valmentajat Petteri Ala-Outinen (vas.) ja Raimo Juutilainen elivät mukana nyrkkeilijöiden harjoitusmatseissa.

– Olen parhaillaan intissä, joka kestää yli vuodenvaihteen. Harjoittelen mitä pystyn ja tavoitteena on nousta myös kilpailukehään, sanoi Sofia.

Carolina on käynyt nyrkkeilyharjoituksissa parisen vuotta, mutta korona toi harrastukseen puolen vuoden tauon.

– Ruissalon puitteet ovat nyt erinomaiset. Kilpakehään, miksei, heti kun vain tilaisuus tulee, lausui Carolina, ammatiltaan parturi.

Taru Anttila käy nyrkkeilyharjoituksissa puhtaasti kuntoilumielessä. Hän sanoi, että monipuolisuus on harjoituksissa ihan parasta.

– Harjoitussalin siirryttyä Ruissalon liikuntahalliin mahdollisuuteni käydä treeneissä vain paranivat, sillä asun tuossa alle 100 metrin päässä, kertoi Taru.

Vaikka Ruissalon uimahallin sijoille rakennettu nyrkkeilysali onkin tasokas, piinallinen puute salilla on:

– Nyrkkeilykehä on rakennettu siten, että kilpaotteluita siinä ei voi järjestää. Harmillista, että meiltä käyttäjiltä ei aikanaan remontin yhteydessä kysytty kilpakehän edellytyksistä ja turvallisuussyistä myös salikilpailujen järjestäminen on iso riski, arvioi Raimo Juutilainen.

Lue lisää aiheesta:

Previous slide
Next slide

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli