Haminan talousalueen uutislehti

Luonnon rauha avautuu luontopolku-kierroksella

Köckritzin puistoon tutustumassa vas. Laila Köckritz, Helena Köckritz, Päivi Kärhä, Lauri Korhonen ja Anni Seppälä.

Haminan Myllykylässä sijaitsevaan mielenterveys- ja päihdekuntoutujien palvelukeskuksen metsäpuistoon on EU:n aluekehitysrahaston tuella avattu luontopolku. Sen varrelta löytyy piknikpöytä, nuotiopaikka ja myös näköalatasanne, josta maisemat avautuvat Vehkajoelle.

Myllykylän palvelukeskuksen omistaa vuonna 1993 perustettu Karhulan Kuntoutuskoti. Mielenterveysammattilaisten johtama organisaatio on toiminut eri yksiköissä Kotkassa sekä Haminassa.

Vuodesta 2001 palvelut on keskitetty Myllykylän palvelukeskukseen, joka sijaitsee luonnonkauniissa Myllykylässä kahdeksan kilometrin päässä Haminan keskustasta. Puistomainen pihapiiri rajautuu metsiin, niittyihin ja vieressä virtaavaan Vehkajokeen. Hallinnon toimisto sijaitsee Haminan keskustassa.

Luontopolku puistoineen on nimetty muutama vuosi sitten menehtyneen tohtori Michael Köckritzin, palvelukeskuksen pitkäaikaisen ylilääkärin mukaan. Polkuun ehtivät avajaispäivänä tutustumaan myös Köckritzin tytär Helena Köckritz-Korhonen sekä hänen äitinsä Laila Köckritz.

– Isän hengessä tämä on rakennettu, luonnehti Helena Köckritz-Korhonen luontopolkua.

Luontopolku on ollut kesäaikana koko talon yhteinen hanke. Henkilökunnan ohessa rakennustöissä ovat uurastaneet myös palvelukeskuksen kesätyöntekijät.

– Luontopolun rakentamiseen olemme panostaneet isolla joukolla. Uurastaminen noin kilometrin mittaisella reitillä aloitettiin vesuritöillä ja nyt reitti on valmis, kertoi Anni Seppälä, joka toimii sisällöntuottajana ja hanketoimitsijana Myllykylän palvelukeskuksessa osallistuen myös hoitotöihin.

– Huoltomiehemme Tuomas Orsivaara osoittautui hankkeessamme metsärakentamisen osaajaksi.

Luontopolulle on viritetty myös Mindfulness-luontoseikkailurastit, jotka avautuvat videoina qr-koodilukijalla.

– Tekstit rohkaisevat positiiviseen ajatteluun ja peilaavat luonnon monimuotoisuuden kautta elämän haasteita ja mahdollisuuksia. Rastien suunnittelusta vastasi Satumatka Productions.

Luontopolku on nyt avattu, mutta ihan valmis se ei vielä ole:

– Syksyn aikana polun varteen on tarkoitus rakentaa nuotiopaikan oheen laavu, jossa kulkija voi levähtää. Nuotiopaikan läheisyyteen on myös vaivaton autoyhteys. Joka ei jaksa tai pysty omin jaloin kulkemaan nuotiopaikalle, autotie kulkee lähistöllä, valisti Anni Seppälä.

– Myllykylän palvelukeskuksessa on tällä hetkellä 54 asiakasta. Kahta loviisalaista lukuunottamatta kaikki asiakkaamme tulevat Kymsoten alueelta Kymenlaaksosta, kertoi Päivi Kärhä, joka toimii myös Karhulan Kuntoutuskoti Oy:n toimitusjohtajana.

Luontopolulla on tarjolla myös viihtyisää jokimaisemaa, esittelee Anni Seppälä.

Lue lisää aiheesta:

Jaa artikkeli somessa

Lähetä tai printtaa artikkeli